Ik heb dit jaar zoveel boeken gelezen!

Posted on december 31, 2017 in Lijstje/ Reading challenge

Afgelopen jaar heb ik misschien niet zoveel boeken gelezen als de jaren hiervoor, maar alsnog best veel!

Hoewel december nog niet over is, schrijf ik dit artikel alvast. Ik verwacht namelijk niet dat ik voor 31 december nog heel veel nieuwe boeken zal uitlezen. In februari 2017 ben ik tot begin juli vier dagen gaan werken in het speciaal onderwijs, wat soms heel zwaar was. Vaak lag ik ’s avonds alleen maar te Netflixen in plaats van te lezen. Dat geeft helemaal niets, want ik had het echt nodig om gewoon chill te staren. In deze tijd las ik daarom ook echt niet veel, behalve wat dunne boeken en graphic novels.
Pas na de zomer begon ik meer te lezen, wat best grappig was omdat ik juist deze maanden super gestresst was vanwege mijn scriptie en startbekwaamheidsdossier. In deze maanden las ik juist meer dan hiervoor.

Op het moment van schrijven heb ik 62 boeken gelezen. Mijn doel was begin 2017 geloof ik 75, wat ik al snel verlaagde naar 60 toen bleek dat ik eindelijk veel achterliep.

Januari 2017

 1. Tess (Middernacht #2) – Lara Adrian ★★★★
 2. Bedrog – Abigail Haas ★★★★
 3. Het Bittere Begin (Ellendige avonturen #1) – Lemony Snicket ★★★,5
 4. Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen ★★★,5
 5. Sneeuw als As (Snow like Ashes #1) – Sara Raasch ★★★★,5Februari 2017
 6. Van dood tot erger (Sookie Stackhouse #8) – Charlaine Harris ★★★Maart 2017
 7. Ontdekt – Tiny Fisscher ★★★
 8. Verwoest – Margje Woodrow ★★★★
 9. Opgesloten (The Jewel #0,5) – Amy Ewing ★★★
 10. L.A. Candy (L.A. Candy #1) – Lauren Conrad ★★★,5
 11. Did I Mention I Miss you (DIMILY #3) – Estelle Maskame ★★★★
 12. Lang en Gelukkig (The Selection Novella’s) – Kiera Cass ★★★★
 13. Dumplin’ – Julie Murphy ★★★★,5April 2017
 14. W.I.T.C.H. deel 1: The Power of Five ★★★★★
 15. W.I.T.C.H. deel 2: The Disappearance ★★★★★
 16. Eerste leven (Everlife #1) – Gena Showalter ★★★
 17. Als ik weg ben (Rosemary Beach #10) – Abbi Glines ★★★★
 18. W.I.T.C.H. deel 3: Finding Meridian ★★★★
 19. W.I.T.C.H. deel 4: The Fire of Friendship ★★★★
 20. De Graces (The Graces #1) – Laure Eve ★★★Mei 2017
 21. Je kan niet leven zonder hem (After #2) – Anna Todd ★★★★
 22. Onverwacht (Flight & Glory #3) – Rebecca Yarros ★★★★★Juni 2017
 23. W.I.T.C.H. deel 5: So Be It Forever ★★★★
 24. W.I.T.C.H. deel 6: Illusions and Lies ★★★★
 25. Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay ★★★★★
 26. Star Wars: The Phantom Menace (Graphic Novel) ★★★★
 27. Fataal – Eva Burgers ★★★Juli 2017
 28. Hof van Mist en Woede (ACOTAR #2) – Sarah J Maas ★★★★,5
 29. Stad van Beenderen (Mortal Instruments #1) (Luisterboek) – Cassandra Clare ★★★★
 30. Kill the boyband – Goldy Moldavsky ★★★
 31. Geek Girl: pakt uit (Geek Girl 0,5) – Holly Smale ★★★★
 32. Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison ★★★,5
 33. Star Wars: Attack of the Clones (Graphic Novel) ★★★★
 34. Als je terug bent (Rosemary Beach #11) – Abbi Glines ★★★Augustus 2017
 35. Wacht op mij (Wait for me #1) – Jennifer L. Armentrout ★★★★,5
 36. Vogelvrij (Spellslinger #1)- Sebastien de Castell ★★★★,5
 37. Fangirl – Rainbow Rowell ★★★★
 38. Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank ★★★★★
 39. Het Geheugenboek – Lara Avery ★★★★
 40. Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn Lowe (luisterboek) ★★★September 2017
 41. Stad van Vuur (The Mortal Instruments #2) – Cassandra Clare ★★★★★
 42. Stad van Glas (The Mortal Instruments #3) – Cassandra Clare ★★★★★
 43. Duet met jou – Dani Atkins ★★★
 44. De IJzeren Engel (The Infernal Devices #1) – Cassandra Clare ★★★★
 45. Op eigen wieken – Geronimo Stilton ★★★★,5
 46. De IJzeren Prins (The Infernal Devices #2) – Cassandra Clare ★★★★Oktober 2017
 47. De IJzeren Prinses (The Infernal Devices #3) – Cassandra Clare ★★★★★
 48. Escape Room – Maren Stoffels ★★★★
 49. Een van ons liegt – Karen M. McManus ★★★★
 50. Cel 7 – Kerry Drewery ★★★★
 51. S.T.A.G.S. – M.A. Bennett ★★★★
 52. Verslingerd (Verkikkerd #2) – Lisette Jonkman (Luisterboek)★★★,5
 53. Verkozen (Het Huis van de Nacht #1) – P.C. Cast & Kristin Cast ★★★November 2017
 54. Stilte (Hush, Hush #3) – Becca Fitzpatrick ★★★
 55. Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt ★★★★
 56. Verraad (De Royals #2) – Erin Watt ★★★★
 57. The Glittering Court (The Glittering Court #2) – Richelle Mead ★★★,5
 58. Stilte – Mia Sheridan ★★★★★
 59. Pijn – Mel Wallis de Vries ★★★
 60. Phobos 2 (Phobos #2) – Victor Dixen ★★★★
 61. Voor ik je loslaat – Marieke Nijkamp ★★★December 2017
 62. Als het waar is – Tara Altebrando

Zoals je ziet ben ik niet goed in het meteen schrijven van de recensies. Ik maak wel aantekeningen tijdens en na het lezen, maar ik ga niet even rustig zitten om mijn leeservaring goed op te schrijven. Dit houdt in dat ik de komende tijd nog druk bezig ben met het inhalen van deze boeken. Gaat helemaal goed komen!

Voor 2018 ben ik van plan 65 boeken te lezen. Ik heb geen idee wat dit jaar voor mij gaat brengen als het gaat om afstuderen, vaste baan en op mijzelf gaan. Ik kijk ernaar uit om dat te gaan ontdekken!

Wat is jouw leesdoel voor 2018?

3 Comments

 • Reply Emmy december 31, 2017 at 10:28

  Ik ben trots op jou.

 • Reply evi december 31, 2017 at 10:52

  Mijn leesdoel van 2018 gaat 25 boeken worden. Als ik dat zou halen ben ik echt al superblij. Ik heb altijd zo druk vooral met school dat ik vaak ontspanning vergeet. Dus 25 lijkt me een mooi getal. En natuurlijk meer tijd maken om te ontspannen hoort daar bij!

 • Reply zwartraafje januari 4, 2018 at 22:12

  Ik vind het sowieso al knap dat je aan lezen toekomt wanneer je aan het afstuderen bent. Heel veel succes trouwens met dat laatste. Zelf las ik vorig jaar minder dan ik had gehoopt door een hardnekkige leesdip. Hierdoor heb ik mijn challenge dit jaar terug naar 100 boeken teruggeschroefd. Al hoop ik natuurlijk dit jaar meer te kunnen lezen.

 • Leave a Reply

  Back to top