Als ik weg ben (Rosemary Beach #10) – Abbi Glines

Posted on september 21, 2017 in Karakter/ Leeservaring/ New Adult/ Serie

De eerste paar boeken uit de Rosemary Beach blijven mijn favoriet (mede door Blaire), maar ik moet toegeven dat ‘Als ik weg ben’ na het herlezen ook een plekje in mijn hart heeft bemachtigd. 

Mase Colt-Maning heeft altijd de voorkeur gegeven aan zijn eenvoudige leven als boer in Texas boven zijn erfenis als zoon van een legendarische rockster. Sterker nog: hij gaat nauwelijks op bezoek bij zijn vader in Rosemary Beach, zeker niet als dat betekent dat hij bij zijn kwaadaardige halfzus Nan moet overnachten. Dit verandert volledig als hij een razend knappe schoonmaakster hem toevallig wakker maakt met een valse maar levendige imitatie van de liedjes van een countryster…
Reese Ellis is eindelijk vrij: na een moeilijke jeugd grijpt ze de kans aan om schoon te maken bij de rijkste families van Rosemary Beach. Maar dan staat ze op het punt haar baan kwijt te raken als ze een fout begaat in het huis van haar belangrijkste klant: Nan Dillon. Als een hete, halfnaakte vreemdeling met de nonchalante houding van een echte cowboy haar te hulp komt, is ze geïntrigeerd – en al snel een beetje nerveus als hij interesse in haar toont. Reese heeft nog nooit een man ontmoet die ze kan vertrouwen. Is Mase de uitzondering op de regel?

Als ik een Abbi Glines boek in mijn handen heb, lukt het mij om het binnen twee avonden uit te lezen. Haar boeken zijn geschreven met een verslavende schrijfstijl en ik heb een enorme drang om ze allemaal in record-time uit te lezen. Het nadeel is… dat ze niet altijd goed blijven hangen. Dus toen ik het vervolg op dit tweeluik binnen kreeg, wist ik niet meer zo goed wat er tussen Reese en Mase speelde. Ik had het gevoel dat ik alle verhalen van de vrouwelijke Rosemary Beach personages door elkaar haalde. Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en ‘Als ik terug ben’ te herlezen. Misschien zonde van mijn tijd, maar ik heb er geen spijt van gehad.

Het bleek dat ik precies nog wist wat er met Reese aan de hand was en persoonlijk vind ik daardoor haar verhaal het interessants om te lezen. Niet alleen komt zij uit een heftige periode wat betreft haar familie, maar draagt zij ook een ‘enorm’ geheim met zich mee. Reese heeft namelijk dyslexie en daardoor vindt zij zichzelf enorm dom. Ik werk met kinderen die dyslexie hebben en vind daarom dit  ‘probleem’ erg interessant om te lezen. Ik wil niet zeggen dat Reese Blaire van de eerste plek verslaat, maar het is close.
Mase vond ik ook als mannelijke hoofdpersoon erg tof, totdat hij typische Rosemary Beach trekjes begon te krijgen. Dat ‘het is mijn vrouw en zij niet door andere mannen bekeken worden’ vibe. Heel jammer, want daardoor vond ik hem minder aantrekkelijk worden.

Hoewel het inmiddels het tiende deel is, kan er ik nog steeds ontzettend van genieten. De boeken van Abbi Glines zijn ontzettend verslavend en ik verlang na ieder deel weer naar meer. ★★★★

1 Comment

  • Reply Veronique september 21, 2017 at 07:35

    Ik kendd de serie niet. Lijkt me wel een leuke seris boeken. Die cover met die paarse bloemen is heel mooi! ?

  • Leave a Reply

    Back to top