Fataal – Eva Burgers

Posted on juli 23, 2017 in De Fontein/ Jeugd/ Leeservaring/ Thriller

Fataal is de eerste jeugdthriller dat ik van Eva Burgers las. Ik kende haar naam al van de Kaya Crime boeken die ik verslond, Fataal hoort daar nu ook bij. 

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen..

Nederlandse auteurs schrijven heerlijke jeugdthrillers, Eva Burgers past goed in het lijstje met Cis Meijer en Mel Wallis de Vries. Deze boeken lezen vlot weg en zijn ook nog best spannend, ook al ben ik geen jeugd meer.
Het verhaal Fataal is geschreven vanuit vier verschillende oogpunten, namelijk van de vier vriendinnen. Ieder hoofdstuk onderscheidt zich door middel van een naam en een bijhorend plaatje. Zo heeft hoofdpersoon Emily bij haar hoofdstukken een plaatje van een sneaker. De onderscheid bij de vier hoofdpersonen was erg fijn, want ik kon ze zonder deze plaatjes en namen niet uit elkaar houden. Een aantal keer moest ik terug bladeren naar het begin van het hoofdstuk om te checken vanuit welk oogpunt ik nu las.

Het verhaal had veel spannende momenten, maar het duurde lang voordat er iemand dood ging en Lauren verdween. Ik zat er eigenlijk heel het verhaal op te wachten en het kwam steeds niet. Ik ben er nog steeds niet overheen dat een bepaald tof personage dood ging, want ik had eigenlijk andere personages verwacht (en stiekem ook gehoopt.) Vanaf dat moment wilde ik weten wie er zo verschrikkelijk was om iemand te doden en bleef lezen. Het antwoord kwam al snel, maar ik had het niet helemaal zien aankomen. Ik voelde alleen maar meer verdriet over alles. Het was lang geleden dat ik verdriet voelde toen er een personage overleed, wat ik erg knap vind dat het Eva Burgers is gelukt.

Eva Burgers’ personages leken veel op elkaar, maar toen er iemand overleed had ik daar veel moeite mee. Haar personages kwamen voor mij tot leven. Ik kijk uit naar haar volgende jeugd thriller!

No Comments

Leave a Reply

Back to top