Lang & Gelukkig – Kiera Cass

Posted on april 26, 2017 in Leeservaring/ Serie/ Young Adult

Eén van mijn favoriete YA series, blijft De Selectie. Dit zijn voor mij boeken die ik één dag uit wil lezen en daarom ook mega verslavend zijn. Lang & Gelukkig is een bundel met vier novella’s en vele extra’s!

Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet. Het is een echt collector’s item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Een aantal novella’s, zoals De prins, De lijfwacht, De favoriet en De koningin, heb ik al gelezen in de eerdere bundels die van Kiera Cass verschenen. Toch moest ik dit pareltje ook lezen, omdat ik had vernomen dat in Lang & Gelukkig nóg meer extra’s zouden zitten.
Ik heb even getwijfeld of ik de langere novella’s zou overslaan, omdat ik deze al gelezen heb. Deze gekke twijfel duurde misschien 5 seconden, want daarna ben ik toch begonnen op de eerste bladzijde. Hoewel ik ze al gelezen had, vloog ik er door heen en kon ik weer genieten van alle drama en romantiek waar De Selectie om draait.


Mijn favoriete novella? Ik denk dat De koningin is. Ik vond het verhaal van koningin Amberly erg indrukwekkend en stiekem had zij ook de leukste bijrol van deze serie. De grootste bonus vond ik de illustraties. Toegegeven, dit waren er niet heel veel, maar het gaf wel inzicht hoe sommige personages (zoals Amberly!) er uitzagen. Ik vond ze werkelijk prachtig en had het niet erg gevonden als deze illustraties los zaten, zodat ik ze kon ophangen in mijn kamer.
Naast de novella’s zaten er ook een aantal (nog) kortere verhalen in deze bundel. Lucy en Celeste hebben mij overtuigd met hun verhaal, ook al was ik niet superfan van deze personages in De Selectie trilogie.

De kers op de taart was voor mij het extra epiloog dat Lang & Gelukkig gelukkig (see what I did there) in het boek had. Wij lezen over hoe het met America en haar geliefde gaat, een jaar later na De one. Het was geen must read, maar ik ben nu wel erg gelukkig dat ik het gelezen heb. Perfectie!

Na al die jaren kan ik nog steeds geen genoeg krijgen van De Selectie en de bijhorende personages.
Wat mij betreft mag Kiera Cass nog zeker 100 novella’s schrijven, want ze blijven heerlijk om te lezen! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top