Grannies leeslijst (met nieuwe challenge voor 2018)

Posted on december 14, 2017 in Leeservaring/ Lijstje/ Reading challenge

Vorig jaar maakte ik samen met mijn mede grannies, Emmy, Melisa en Thyrze een leeslijst. Heel 2017 mochten wij er over doen om bij alle punten een boek uit te kiezen en deze te lezen. Vandaag blik ik terug en heb ik een nieuwe challenge bedacht voor 2018.

Grannie’s Leeslijst 2017:
– Een boek met een blauwe cover Tess (Middernacht #2) – Lara Adrian 
– Een gekregen boek Star Wars: The Phantom Menace
– Een klassieker voor kinderen Op eigen wieken – Geronimo Stilton
– Een serie uitlezen Did I Mention I Miss you – Estelle Maskame
– Een boek met meer dan 400 pagina’s Stad van Glas (The Mortal Instruments #3) – Cassandra Clare
– Een vertaald boek Phobos – Victor Dixen
– Een boek van een Nederlandse auteur Verwoest – Margje Woodrow
– Een aanrader van een vriend/in Stad van Beenderen (Mortal Instruments #1) – Cassandra Clare
– Een recensie exemplaar/ARC Bedrog – Abigail Haas
– Een boek uit een boekenbox Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt
– Een boek met minder dan 250 pagina’s Opgesloten (The Jewel #0,5) – Amy Ewing
– Grannies pick Onverwacht (Flight & Glory #3) – Rebecca Yarros
– Een gewonnen boek Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
– Gebaseerd op een sprookje Hof van Mist en Woede (ACOTAR #2) – Sarah J Maas
– Een gehypt boek Het Geheugenboek – Lara Avery

Over veel boeken hoefde ik niet na te denken. Ik bekeek aan het einde van de maand welke boeken ik had gelezen en een aantal pasten bij bepaalde punten uit het Grannies leeslijstje.
Vorige maand hoefde ik nog maar twee punten: Een gewonnen boek en Een boek uit een boekenbox. Ik was vergeten dat ik Lobsters ooit had gewonnen, dus die titel paste mooi bij dat doel. Verleiding was een boek waar ik al twee keer eerder in was begonnen, maar niet echt in verder kwam. Ik besloot dat mijn Grannies leeslijst challenge halen een goede motivatie was om het een derde keer te proberen en het lukte!

Hoewel het nog geen 2018 is, heb ik toch al een nieuwe Grannies leeslijst challenge gemaakt. Ik heb nu meer punten bedacht, omdat het afgelopen jaar eigenlijk te makkelijk was om alle punten af te strepen voor het einde van het jaar.

Grannie’s Leeslijst 2018:
– Een boek uit het jaar 2018
– Een boek uit het jaar 2017
– Een boek uit het jaar 2016
– Een boek uit het jaar 2015
– Een boek uit het jaar 2014
– Korte verhalen
– Een verfilming
– Een titel met een nummer
– Een titel met één woord
– Een 2e deel uit een serie
– Een boek met een paarse cover
– Een aanrader van een vriend
– Het laatste boek uit een serie
– Een boek met draken
– Een boek dat zich afspeelt in de zomer
– Een boek dat zich afspeelt in de winter
– Een boek met magie
– Speelt zich af in het verleden
– Speelt zich af in de toekomst
– Een mystery
– Een boek met meer dan 500 pagina’s
– Een reread
– Een boek over een vloek of voorspelling
– Een kleur in de titel
– Een hervertelling
– Een boek met een ‘LBGT’ personage
– Een cover pick
– Graphic novel of comic
– #WeNeedDiverseBooks
– Auteur met mijn initialen

Aan welke challenge doen jullie mee in 2018?

3 Comments

 • Reply Emmy december 14, 2017 at 09:51

  ZO VEEL ZIN IN DEZE NIEUWE CHALLENGE.

 • Reply zwartraafje december 17, 2017 at 22:35

  Mooie uitdaging voor het nieuwe jaar. Ik heb dit jaar blijkbaar een nogal chronische leesdip dus ik denk dat ik me voorlopig beperk tot enkel een Goodreads-challenge in 2018. Maar wie weet, misschien verander ik na enkele weken/maanden wel van gedacht en begin ik toch nog mee te doen aan deze challenge of een andere.

 • Reply AnneHilde december 20, 2017 at 17:29

  Wat een super leuk idee! Ik ben meestal niet zo van de lijstjes, maar dit is inspirerend en origineel om mee aan de slag te gaan. Erg leuk. Dank voor het idee.

 • Leave a Reply

  Back to top