Verwoest – Margje Woodrow

Posted on maart 12, 2017 in Jeugd/ Thriller

Margje Woodrow kende ik al van het boek ‘Geraakt‘, waardoor zij bij mij op de kaart werd gezet. ‘Verwoest’ leek mij even tof en ik kon niet wachten om hier in te beginnen.

Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking: DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd. Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een ‘dare’. Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze móét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de ‘dares’ zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem. Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?

Ik merk doordat ik met de jaren meer leeservaring heb gekregen, mede door de vele genres en boeken die ik lees, veel kritischer ben geworden. Toch blijf ik de jeugdthrillers van De Fontein fantastisch vinden.
Deze boeken zijn voor jeugd omdat de verhalen heel vlot geschreven zijn en daardoor misschien niet altijd even gedetailleerd. Daarbij is het lettertype ook wat groter. Geen probleem (zelfs als ik geen ‘jeugd meer ben), want daardoor verslind ik deze boeken in een dag, zo ook bij ‘Verwoest’.

De enige reden waardoor ik dit keer iets langer over het lezen deed, was vanwege de opkomende griep en daardoor moest ik écht op tijd gaan slapen. Anders had ik makkelijk ‘Verwoest’ pas om 2 uur ’s nachts kunnen wegleggen.
Meerdere malen vroeg ik mijzelf af wat ik had gedaan als ik in dezelfde situatie als Juul zat. Ik heb geen idee. Ik zou er alles voor doen om de waarheid over de dood van Milan te ontdekken, maar de dares gaan soms heel ver. Soms schreeuwde ik van binnen dat Juul niemand moest vertrouwen en naar de politie moest gaan, aan de andere kant steunde ik haar bij alle keuzes die zij maakte om achter de waarheid te komen.
Het beangstigde mij hoe Juul steeds meer de grens op zocht met alle gevolgen van dien…

In eerste instantie las ik dit boek via Bliyoo op mijn tablet. Ik vond het erg lastig om onderscheid te maken tussen de hoofdstukken van Juul en de hoofdstukken van ‘de dader’. Tot ik overging op het boek, toen werd alles duidelijk. De bijzondere opmaak met de schijnwerpers is bij het eboek weggevallen, wat ontzettend jammer is. Zo zie je maar, het loont om papieren boeken te lezen!

Vanaf het eerste hoofdstuk zat de spanning er goed in en wilde ik niet meer stoppen met lezen. Knap hoe Margje Woodrow ervoor zorgde dat ik álle personages verdacht, zelfs de meest onschuldige… ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top