Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

Posted on november 13, 2017 in Contemporary/ De Fontein/ Leeservaring/ New Adult

Aangezien Verleiding bij De Fontein is uitgegeven, had ik verwacht dat het een jeugdboek zou zijn, dat neigde naar YA. Dat bleek niet het geval. Dit boek is namelijk echt heel sexy soms. (Had ik kunnen weten, aangezien de titel ‘Verleiding’ is.)

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Ik ben geloof ik twee keer eerder begonnen aan Verleiding van De Royals serie. Beide keren kwam ik er niet door heen en legde het boek weer weg. Ik vond het erg moeilijk om over een stripper als hoofdpersoon te lezen, zeker als het zo’n jong meisje is als Ella. Ze stond er na de dood van haar moeder helemaal alleen voor, maar ik vond een baan als stripper wel erg ongeloofwaardig.
Maar goed, ik gaf Verleiding een derde kans, vooral vanwege alle goede verhalen over het verhaal. En dit keer wilde ik niet meer stoppen met lezen.

Verleiding had precies genoeg drama en romantiek. Vooral van het drama kon ik geen genoeg krijgen. Het pestgedrag van bepaalde personages vond ik wel erg ver gaan, maar al snel zwakte dat (gelukkig) wat af. Maar wat ik niet geloofwaardig vond, was de houding van de Royal broertjes. Zij heersten over de school en soms werd er bizar gedrag toegelaten door de volwassenen.

Verleiding deed mij daarom erg denken aan Gossip Girl (de televisie serie); wanneer Blaire en Serena elkaar haten of wanneer het kliekje plannen maakt om met iemand af te rekenen. Ella is het beste van alle Gossip Girl personages; hoe zij overleefde vond ik enorm badass en ik kreeg daardoor veel respect voor haar. Als ik gedurende het verhaal haar niet in mijn hart had gesloten, gebeurde dat wel na het einde. WAT EEN EINDE!!

Dit boek was echt precies wat ik nodig had om even mijn scriptie stress te vergeten. De Verleiding is zo’n heerlijk boek en dat ik de verleiding (?) niet kon weerstaan om meteen het vervolg op mijn ereader te kopen. Kom maar op met het volgende deel! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top