Tess (Middernacht #2) – Lara Adrian

Posted on januari 17, 2017 in Fantasy/ Leeservaring/ New Adult

De volgorde van de Middernachtboeken klopt bij mij niet helemaal. Ik begon met deel 8, daarna deel 9 en vorig jaar las ik deel 1. Tess is het tweede deel in deze serie en mijn boat float wel lekker door zo. 

Dierenarts Tess krijgt in haar praktijk onverwacht bezoek van een onbekende man. De knappe vreemdeling is door schotwonden ernstig verzwakt en alles wat Tess uit hem weet te krijgen is dat hij acuut bloed heeft. Voor ze het weet voelt ze zijn tanden in haar hals. Zo komt Tess in contact met Dante, lid van de Broederschap, een groep onsterfelijken die de strijd heeft aangebonden met de wilde vampiers, voor wie een mensenleven niet telt.
Dante, meteen hersteld door het bloed van Tess wil maar één ding: wraak nemen op zijn overvallers. Maar nu de bloedband met Tess een feit is voelt hij zich ook verplicht de vrouw die zijn leven redde te beschermen. Bovendien voelt hij zich steeds meer aangetrokken door Tess en dat gevoel is wederzijds…

Ik vind de Middernacht serie echt prachtig en hoewel ik met deel 8 en 9 veel spoilers over de eerste boeken las, merkte ik daar niet zo veel meer van. Misschien zat er te lang tussen, maar eigenlijk wist ik alleen nog dat personage Chase later een grotere rol gaat spelen en dat was het.
Ik moet wel bekennen dat ik moeite had om in het boek te komen. Ik was al een aantal weken geleden in ‘Tess’ begonnen, maar heb ‘m nu pas uitgelezen. Dit lag eerder aan mij, dan aan het boek, aangezien ik later het boek in één dag heb uitgelezen.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat, vond ik de vrouwelijke hoofdpersoon meteen de leukste tot nu toe! Misschien dat het kwam omdat Tess dierenarts was en dus een grote liefde voor dieren heeft, of gewoon omdat zij gewoon een leuke en lieve persoonlijkheid had. Alleen door de flaptekst te lezen kan ik wel raden welke stoere vampier-alien voor Tess zou vallen! Niet zo heel erg, want de rest van het verhaal was misschien 1% voorspelbaar. Er waren veel momenten dat ik niet zag aankomen, ook al heb ik deel 8 en 9 al gelezen.
Er zijn nog best wat punten die ik graag zou willen bespreken, zoals de rol van Ben en Chase in dit boek. Mijn need om Leesmee spoiler vrij te houden is echter wat groter, dus ik houd het hier bij. Ik kan nog wel zeggen dat hun rollen in het plot een grote rol speelden en dat ik één van hun in mijn hart heb gesloten. Wie dat is, weet je als je het boek gelezen hebt.

Het volgende deel in deze serie gaat over Elise, een vrouw waar wij al deel twee al een beetje over konden lezen. Haar verhaal is tragisch en ze heeft in het tweede boek weer een mentale klap gekregen. Mijn hart brak voor haar en ik hoop in het volgend deel te lezen dat zij weer op haar pootjes terecht komt, met dank aan haar nieuwe geliefde (al heb ik nog niet op de achterkant gespiekt wie dat zal zijn..)

Een heerlijk tweede deel, met veel actie en bloederigheid. Ik houd ervan! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top