Escape room – Maren Stoffels

Posted on november 21, 2017 in Jeugd/ Leeservaring/ Young Adult

Oktober is mijn favoriete maand en ieder jaar probeer ik deze maand alleen maar spannende boeken te lezen. Toen ik het persbericht van Escape room kreeg, wist ik dat ik dit boek in de maand oktober moest lezen. En wat spanning betreft had ik gelijk!

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?
Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Escape room verteld het horrorverhaal van en over een escape room (duh!), maar er is zoveel meer aan de hand. Vier hoofdpersonen vertellen het verhaal, ieder met zijn en haar eigen geheimen en lettertype. Ik moet zeggen dat ik het verschillende lettertype niet heel fijn vond lezen. Het was ook zonder de lettertypen duidelijk vanuit wiens oogpunt je het hoofdstuk las, omdat de namen er ook bij stonden. Tussen deze hoofdstukken door, kreeg je een glimp te zien van de mysterieuze dader. Doordat deze dader het steeds over ‘Het’ heeft, weet je pas op het einde wie deze persoon kwaad wil doen. Hoewel sommige punten een beetje voorspelbaar waren, vond ik de reden van de dader echt NIET voorspelbaar! Op een gegeven moment weet je namelijk wie er achter de escape room zit, maar zijn of haar beweegredenen worden pas later duidelijk.

De spanning begon voor mij toen de vier jongeren in de escape room zaten. Het begint erg leuk, maar op een gegeven moment gaat het goed mis! Ik was zo bang dat zij er niet levend uit kwamen! De geheimen die zij moesten openbaren kwamen niet allemaal als een verrassing, al moest ik bij één van de geheimen toch even terug bladeren omdat er al hints waren gegeven.
Hoewel het verhaal niet erg lang is, had ik soms wel erg medelijden met de personages. Bizar hoe erg ik met ze meeleefden door wat zij in het verleden hadden mee gemaakt! Het is moeilijk om wat dieper op deze personages in te gaan, omdat ik niets wil verklappen. Ga er blind in, met alle liefde voor escape rooms. Na dit boek zal deze liefde niet meer hetzelfde zijn!

Misschien zal ik nu niet zo snel een escape room uitproberen (bedankt, Maren Stoffels!), want wat was dit boek spannend! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top