Vogelvrij (Spellslinger #1) – Sebastien de Castell

Posted on september 8, 2017 in Leeservaring/ Young Adult

Deze recensie van Vogelvrij is onderdeel van de ‘Spellslinger’ blogtour.

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Ik moet bekennen dat het niet de flaptekst was dat mij naar Spellslinger trok, maar de verhalen van vriendinnen dat dit boek erg tof is. Toen ik de flaptekst las, had ik eigenlijk nog geen idee waar het over ging en raakte een beetje verwart door namen zoals Jan’Tep en Argosi. Hier liep ik ook tegenaan in de eerste paar hoofdstukken. Er waren ontzettend veel bijzondere namen en begrippen om deze magische wereld te introduceren, wat er voor zorgde dat ik bijna afhaakte. Ik had het gevoel dat ik niet goed in de wereld kon komen en legde het boek steeds weg.
Toch was er iets wat er voor zorgde dat ik verliefd werd op dit boek.

Natuurlijk heb ik weleens moeten huilen bij een boek of was ik blij met bepaalde personages. Bij Vogelvrij voelde dat heel anders: mijn gevoelens waren heel intens en ik leefde ontzettend mee, want wat heeft Kellen een pech! Deze pech begint al wanneer hij in het eerste hoofdstuk sterft. (Geen spoiler, wordt al mega snel duidelijk.) Er zijn zoveel moment dat ik het boek ondanks mijn afgrijnzen niet kon wegleggen.
Ik voelde mij een beetje als Edward in Twilight, want ik vond alle pech en ellendigheid waarin Kellan terecht komt zo oneerlijk, dat ik ook boos was, wat ik mij nog nooit tijdens het lezen is overkomen. Ik wilde Kellan helpen, maar wist dat hij ook sterk genoeg was om zichzelf te beschermen.

Vogelvrij is niet alleen een bijzonder boek dakzij de personages, die tot leven lijken te komen, maar het verhaal vind ik ook erg uniek. Het is ontzettend spannend en laat de lezer op het einde verlangen naar meer. Er speelt zoveel veel en alles heeft met elkaar te maken en dat valt uiteraard pas op het einde op zijn plek.

Vogelvrij is het eerste deel in de Spellslinger serie en ik verlang naar meer. Bizar mooi boek, maar het duurde wel even voor ik dat vond. ★★★★

 

No Comments

Leave a Reply

Back to top