Kill the boyband – Goldy Moldavsky

Posted on juli 19, 2017 in Contemporary/ Leeservaring/ Young & Awesome/ Young Adult

Kill the boyband deed mij denken aan Jawbreaker, een film waarin drie vriendinnen een andere vriendin ontvoeren als verjaardagsgrap. Dit loopt natuurlijk compleet uit de hand, net zoals in het boek Kill the boyband.

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen. Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten. We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel. Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen. Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het. Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

Al snel had ik door dat ‘Kill the boyband’ een vreemd boek was. De obsessie van de vier vriendinnen gaat heel ver en al snel breekt de hel los. Bijna letterlijk, want het gaat snel helemaal fout!
Wat ik zo grappig vond was dat alle bizarre situaties redelijk nuchter beschreven werden. Alsof het dood gewoon is om als een fangirl soms heftige te plaatsen online. Het leek een ver van mijn bedshow, al waren sommige momenten wel een beetje herkenbaar zoals dingen op het internet opzoeken en overal posters hebben.


Nadat ik de laatste bladzijde van ‘Kill the boyband’ las, moest ik het verhaal even laten bezinken. Het plot en de personages zijn zo ontzettend bizar, dat het je niet meteen loslaat.
Wat ik zo bijzonder vind aan het plot is dat je als lezer de naam van de hoofdpersoon niet komt te weten. Dit realiseerde ik mij pas na het lezen van het laatste hoofdstuk. Want dat gedeelte zorgde voor twijfels over wat ik precies had gelezen. Mysterieuze hoofdpersoon zonder naam geeft aan dat zij fanficties leest en benadrukt dit ook nog even in het laatste hoofdstuk. Wie is te vertrouwen en wat is er nou écht gebeurd? Ik weet het echt niet meer, maar ik ben het boek daardoor nog leuker gaan vinden.

Is ‘Kill the boyband’ een hilarisch boeken over gekke fangirls of blijkt het allemaal meer te zijn dan dat? Is het misschien een fanfictie van de mysterieuze hoofdpersoon? Hoe dan ook, ik heb geen spijt dat ik dit bizarre verhaal heb gelezen. ★★★

4 Comments

 • Reply Marleen juli 20, 2017 at 03:51

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek, maar ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo bizar zou zijn, haha! Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren!

 • Reply Annabel juli 21, 2017 at 13:07

  Deze staat ook nog in mijn kast. Ik ben er wel heel benieuwd naar zeker na het lezen van deze recensie.

 • Reply Vivian augustus 20, 2017 at 17:20

  Klinkt heel apart inderdaad! Ik weet nog niet of ik het nou wel wil lezen of niet, het lijkt me aan de ene kant wel een leuke ervaring maar ik weet niet of ik het echt kan waarderen als het zo bizar is.

 • Reply Danique november 8, 2019 at 13:15

  Ik heb het boek gelezen en het is zeker de moeite waart. ECHT DOEN!
  Het is echt geen tijd verspilling. Dus als je tijd hebt, ga dan even langs de bibliotheek en begin gewoon met lezen!

 • Leave a Reply

  Back to top