S.T.A.G.S. – M.A. Bennett (Blogtour)

Posted on oktober 28, 2017 in Blog tour/ Leeservaring/ Young Adult

Het boek S.T.A.G.S. heb ik afgelopen zomer al bij YALC zien liggen en ik was meteen nieuwsgierig. S.T.A.G.S. staat namelijk voor Saint Aidan the Great School en ik was meteen in mijn nopjes. Yes, weer een boek over kostscholen!

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Ik had veel moeite om in het verhaal te komen. Er werd enorm veel uitgelegd over de kostschool en zijn geschiedenis. Voor mijn gevoel was het té veel informatie, want ik had zin om het boek op te geven. Ik deed er ook twee dagen over om door de eerste 20/30 pagina’s te komen. Het ‘Jezus’ grapje maakte wel een hoop goed en ik bleef doorlezen.

Ik moet zeggen dat ik het verhaal echt spannend vond, al duurde dat wel 100 pagina’s. Pas toen ‘Jagen, schieten, vissen’ écht begon wilde ik niet meer stoppen met lezen. Het spannende zat denk ik niet per se in het verhaal, want het las op sommige momenten best traag weg vanwege alle informatie over de drie activiteiten. Ik denk dat ik het spannend vond omdat ik gewoon wilde weten wát er precies dodelijk was aan dit weekend en hoe het met ‘Jagen, schieten, vissen’ in elkaar zat. Ik vloog op dat moment door het boek en heb de rest van de pagina’s in no time gelezen.
Hoofdpersoon Greer vond ik best een toffe meid, aangezien zij dezelfde films kijkt als ik. Zeker het laatste woord dat genoemd werd in S.T.A.G.S maakte mij echt enorm blij en kon het niet meer stuk. Wat ik wel een beetje irritant vond, was dat ze gedurende het boek dingen bleef benoemen over dat het later tóch erger zou worden of dat het écht een dodelijk weekend was. Ja mens, dat weet ik nu wel! Shut up en laat mij gewoon in de onwetendheid.

Goed, dan wil ik ook nog even het einde benoemen. Ik heb een haat/liefde verhouding met het einde van S.T.A.G.S. Ik vond het laatste woord FANTASTISCH en ook de plottwist, vond ik nice bedacht. Maar zodra het ‘Jagen, schieten, vissen’ weekendje is afgelopen, veranderen de personages een beetje. Snap ik wel na alles wat zij hadden meegemaakt, maar het was echt enorm random.  Zo van: laten we nog wat romantiek er in gooien, dan zullen er meer lezers van genieten. Niet heel verkeerd, maar dát zag ik niet aankomen.

Al met al heb ik erg genoten van S.T.A.G.S, maar ik hoop wel dat hey bij dit ene boek blijft. Een vervolg zou het verhaal niet goed doen. ★★★★

 

1 Comment

  • Reply Eline oktober 28, 2017 at 23:32

    Het laatste woord

  • Leave a Reply

    Back to top