Nachtrijder (De laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn Lowe (Blogtour)

Posted on november 8, 2016 in Fantasy/ Leeservaring/ Serie/ Young Adult

Sevenster heb ik een aantal jaar geleden met ontzettend veel plezier. Ik kende Alexandra Penrhyn Lowe al van de Het Huis Anubis boeken en vond haar schrijfstijl mega verslavend. Met het boek Nachtrijder voelde het weer als thuis komen. 

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.
Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.
Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

Yes, eindelijk is het derde deel uit ‘De laatste Wachter’ serie uit! Het wachten duurde minder lang, vergeleken met de tijd tussen deel één en twee, maar het voelde veel langer omdat de cliffhanger van Wolfsbloed te heftig voor woorden was! In dit boek komen wij er ook eindelijk achter waarom deze serie ‘De laatste Wachter’ heet. Op het moment dat ik de reden hierachter las had ik zo’n ‘ajheiurwe’ gedachte. Gewoon zo’n moment dat het even duurt voordat de gedachte doorgedrongen is dan dat je daarna helemaal hyper wordt. Zoiets.

nachtrijderIk moet zeggen dat ik aan het begin wel even bang om te beginnen in Nachtrijder, omdat ik mij niet meer goed kon herinneren wat het plot van deel twee was, maar gelukkig keek Eveline met ons mee naar het einde van het vorige boek. Tijdens dat stukje verbaasde ik mij weer dat ze nog maar 14 was! Haar jonge leeftijd vond ik in dit boek meer naar voren komen, vergeleken met de andere twee boeken. Eveline maakte soms keuzes die je verwacht bij iemand van 14. Ze wil ontzettend graag goed zijn en goed doen, zeker na wat er met Yun gebeurde. Toch ben ik nog steeds van mening dat Eveline door alles wat zij heeft meegemaakt een enorme badass is.

De Laatste Wachter serie is eng. De geesten en demonen zijn eng, de mensen die opeens dood gaan en dat je weet dat je ze gaat missen is ook een eng idee. De broeder van Belial zijn verschrikkelijk eng en de Wilde Jacht wordt zo eng beschreven, dat het mij nachtmerries bezorgt. En toch vond ik Nachtrijder echt een ontzettend tof boek. Het feit dat Atlantis en de Wilde Jacht een grote rol in dit verhaal spelen, maakte het alleen maar gaver, aangezien ik dol ben op mythologie.
Ik tel de dagen af dat het volgende deel uit is want de serie mag echt niet zo eindigen!

Benieuwd naar de andere recensies van Nachtrijder? Hier is een overzicht naar de blogs die ook iets over dit boek geschreven hebben.

2 Comments

  • Reply Danique V november 8, 2016 at 10:40

    Leuk! Ik moet ook echt gaan beginnen in dit boek!

  • Reply Joanydvv november 10, 2016 at 19:15

    Ik weet nog dat ik echt héél lang heb getreuzeld voordat ik in deze reeks begon omdat ik het best wel lastig vond om me in te leven in zo’n jong meisje. Ik vond het ook vrij jeugdig geschreven in het begin. Maar toen ik doorzette raakte ik binnen no-time verslaafd en nu kan ik al helemaal niet meer wachten om dit deel te gaan lezen 🙂

  • Leave a Reply

    Back to top