Top 10: Boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

Posted on mei 21, 2015 in Lijstje

Weet je, ik heb best veel dikke boeken waarin ik nog niet durf te beginnen omdat ze zo dik zijn. Toch ben ik wel van plan ze ooit te gaan lezen, dus ik zal ze niet echt overslaan. Mijn TTT van deze week wordt dus eigenlijk: dikke boeken die ik intimiderend vind en daarom dus oversla. 

 • Het spel der tronen Dit boek kreeg ik van mijn vriend een aantal zomers geleden. Ik ben er toen in begonnen tot bladzijde 100 ongeveer. Ik was helemaal trots op mijzelf toen ik zag dat ik zo ver was… tot ik het totale aantal bladzijdes zag. Ik ben van plan dit boek te beluisteren op mijn Iphone, ben benieuwd of dat beter werkt!
 • Allerzielen Ik heb veel goede verhalen gehoord over deze boeken van mijn blogvriendinnen, maar toch heb ik het boek nog niet opgepakt. Het staart mij aan vanuit mijn boekenkast in de hoop dat ik het ooit ga lezen. Wat ik echt ga doen. Ooit.
 • Gone (Honger) Het eerste deel heb ik in een week uit gelezen en vond ik ook echt heel spannend. Dat was echter een paperback en van deel twee heb ik de hardcover. Het boek is nog groter dan mijn hoofd, dus ik denk dat dat de reden is dat ik nog niet verder ben gegaan met de serie.
 • Lord of the rings Deze boeken zitten vaak in een omnibus samen, waardoor het een super dik boek is. Mijn vader heeft zelfs twee versies ervan. Ik weet gewoon dat ik die nooit ga lezen vanwege de dikte, dus heb ik nu alle losse delen ervan gekocht. Hopelijk pak ik die sneller op!
 • De reiziger Heel lang geleden kwam ik dit boek op een rommelmarkt tegen en het staat nog steeds ongelezen in mijn boekenkast. Door de HBO serie is mijn interesse wel groter geworden voor De reiziger.
 • Under the dome Ik heb enkele afleveringen van deze serie gezien en daardoor zou ik ooit dit boek willen lezen. Dat blijf ik maar voor mij uit schuiven vanwege de dikte.
 • Zielen Ik ben twee jaar geleden in dit boek begonnen omdat ik de film best leuk vond. Op een gegeven moment stopte ik met lezen, terwijl er nog maar 100 pagina’s over zijn. Het boek blijft in mijn kast liggen omdat ik het zo dik vind. (Zo stom)
 • Rode letters Dit boek is nog maar pas uitgekomen (inmiddels het tweede deel, Zwart veren, ook), maar ik heb het nog steeds niet opgepakt. Ik weet zeker dat ik dit ook echt een leuk boek ga vinden, maar de dikte schrikt mij een beetje af.
 • After 2. Echt deze boeken van Anna Todd zijn zo enorm dik! Dat schrikt mij af. Haha grapje dat meende ik niet, want zodra ik dit boek in mijn handen heb, ga ik er meteen in beginnen en ga ik door tot de laatste bladzijde gelezen is.
 • Undercover In het echt was dit boek helemaal niet dik, tussen de 200 en 300 bladzijdes. Maar omdat ik met zoveel tegenzin het boek las, voelde het alsof het boek 1000 bladzijdes had.

8 Comments

 • Reply Annabel mei 21, 2015 at 10:26

  De reiziger en Game of thrones had ik ook in mijn lijstje.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) mei 21, 2015 at 10:40

  Honger heb je zo uit joh! 🙂 En Spel der Tronen is echt fantastisch, in de readathon had ik hem uitgelezen, echt de moeite waard!

 • Reply Marcia mei 21, 2015 at 13:21

  Zelf ben ik ook een beetje bang om aan Under the Dome te beginnen; zoveel pagina’s en zulke kleine lettertjes.. Maar Honger voelt echt helemaal niet dik als je eenmaal bent begonnen, het is zo goed geschreven en zo spannend, dat boek heb je zo uit!

 • Reply Jacoline mei 21, 2015 at 17:59

  Grappig om de boeken van Gone in dit lijstje te zien staan. Ze zijn inderdaad niet het dunste, maar ze lezen zo snel dat ik er echt totaal niet aan zou denken.

 • Reply Zwartraafje mei 21, 2015 at 18:19

  Ik heb net ‘De Reiziger’ gelezen en vond het net super jammer wanneer het boek uit was. Zo jammer dat ik meteen naar de bibliotheek ben gegaan en super gelukkig was toen bleek dat deel 2 én 3 niet uitgeleend waren. Eerst nog een recensieboek lezen én dan mag ik mezelf weer belonen met een portie ‘Claire & Jamie’

 • Reply Madelon mei 21, 2015 at 18:28

  De Reiziger zie ik al in meerdere lijstjes terugkomen, hihi.
  Rode Letters is ook een goede trouwens, die ben ik helemaal vergeten, hihi. Al schijnt die ook echt heel langzaam op gang te komen 🙁

 • Reply Merith mei 21, 2015 at 22:09

  Ik vond Zielen zo mooi!

 • Reply Lilian mei 24, 2015 at 11:40

  Oja Gone. Die heb ik ook nog staan en die is DIK.

 • Leave a Reply

  Back to top