Laat me jou zijn – Petra Kruijt

Posted on mei 20, 2015 in Chicklit/ Leeservaring

Tijdens de boekpresentatie van Laat me jou zijn, kreeg iedereen het boek om te laten signeren. Het duurde even voordat ik in het boek begon en legde het toen zelfs nog even weg. Na een tweede keer oppakken, was alles anders…

Een nieuw begin voor twee zussen in Laat me jou zijn van Petra Kruijt. Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco. Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.

Laat me jouLaat me jou zijn wordt verteld vanuit het oogpunt van Lisan en Susan. Lisan kijkt altijd op tegen haar huis, die eigenlijk haar droomleven leeft. Susan heeft de behoefte om weg te gaan uit de sleur en laat alles achter om naar San Francisco te vertrekken. Hoewel ik het leuker vond om het verhaal van Susan te lezen, merkte ik wel dat ik Lisan steeds leuker begon te vinden.
In het begin vond ik niet veel van haar en las haar stukken met een beetje tegenzin. Ik was bang dat de nadruk vooral op het werk van Lisan werd gelegd en dat trok mij niet. Hierdoor had ik het boek weggelegd, omdat ik mij niet goed concentreren op het verhaal. Toen ik het boek een tweede keer oppakte, zat ik meteen in het verhaal. Lisan werd steeds leuker als zij het leven van haar zus overneemt. Zeker toen de vreemde buurman van Susan in het spel kwam.

Het verhaal speelde dus gedeeltelijk in Nederland en in Amerika af. De stemmen van Lisan en Susan leken in het begin erg op elkaar, maar verder ik in het boek kwam, hoe meer beide zussen leken te veranderen. De verandering ging subtiel bij Lisan, maar bij Susan las ik soms met grote ogen de gebeurtenissen. Zij gaf het ook zelf aan, dat het leven dat zij aan het leven was niet bij haar paste en daarom in Amerika voor haar zelf koos.
Laat me jou 1De schrijfstijl van Petra Kruijt trok mij in het verhaal en liet mij op een gegeven moment niet meer los. Ik ben erg blij dat ik het boek een tweede keer oppakte, want het verhaal was heel anders dan ik mij had voorgesteld. Ik heb er meer van genoten dan ik dacht!

3 half Ster

2 Comments

  • Reply Madelon mei 20, 2015 at 12:13

    Ik heb deze ook nog liggen, maar nu ik lees dat het ook voor een deel in Amerika afspeelt, ga ik het denk ik toch wel heel snel eens lezen!

  • Reply Jessica mei 21, 2015 at 21:02

    Dit boek heb ik toevallig ook laatst eindelijk gelezen :D. Ik vond vooral de stukjes van Susan erg leuk!

  • Leave a Reply

    Back to top