Nooit verliefd (Verboden vrucht #2) – Abbi Glines

Posted on mei 23, 2015 in Leeservaring/ New Adult

Na het lezen van Opnieuw verliefd, kon ik niet lang wachten voor ik zou beginnen in het tweede deel, Nooit verliefd. Het eerste deel had ik in één dag uit, waardoor ik benieuwd was hoelang ik over Nooit verliefd zou doen. 

Rush hield een geheim voor haar verborgen dat haar hele wereld verwoestte, haar hele leven was één grote leugen. Blaire bleef desondanks van hem houden en wist dat ze hem nooit zou kunnen vergeten. Nu is ze weer thuis en moet ze opnieuw beginnen, doorgaan met haar leven totdat er iets gebeurt wat haar leven opnieuw op zijn kop zet. Wat zou je doen als de persoon die je eigenlijk niet meer kan vertrouwen degene is bij wie je gedwongen wordt steun te zoeken? Je liegt, verstopt je, ontwijkt en bidt dat je zonden nooit geopenbaard zullen worden. Nooit verliefd is het zinderende tweede deel in de populaire Verboden vrucht-serie van de Amerikaanse bestsellerauteur Abbi Glines.

NooitIn dit tweede Verboden vrucht deel, heeft Blaire net afscheid genomen van Rush, nadat zij achter de waarheid van Rush en zijn zus Nan is gekomen. Blaire is terug gegaan naar haar dorpje om verder te gaan met haar leven zonder Rush. Rush daarentegen is niet van plan haar te laten gaan. Zeker niet als hij ontdekt wat het grote geheim van Blaire is. Toch kan ik niet zeggen dat het geheim van Blaire een verrassing was. Natuurlijk wist ik het al door het vierde deel, wat vanuit het oogpunt van Rush is geschreven.

In dit boek verteld niet alleen Blaire haar verhaal, maar ook Rush wil graag aan het woord komen. Dit vond ik soms wat verwarrend, zeker omdat het heel tegenstrijdig aanvoelde. Blaire’s oogpunt zorgde ervoor dat ik met haar mee leefde en dan vond ik Rush een eikel. Daarna was het de beurt aan Rush om vanuit zijn oogpunt te lezen en vond ik hem een schatje en hoopte ik dat Blaire zou stoppen met haar koppigheid. Blaire vond ik echt een typisch gevalletje van ‘perfectheid’, ook al had ze haar minpunten. Maar dat vond ik niet eens erg, van mij mocht zij zo zijn! Dat maakte het juist heerlijk om te lezen. Al scheelde het al veel dat het kinderachtige woord ‘vriendjes’ niet meer genoemd werd.

Nooit 1Het geheim van Blaire brengt weer veel drama met zich mee en wanneer Nan zich er mee gaat bemoeien, pak ik mijn popcorn erbij. Soms voelde het wat overdreven, maar dat maakte mij ook niet uit. Ik genoot van iedere bladzijde en heb ook dit boek in één dag uitgelezen. Tegen het einde werd er nog een nieuwtje bekend, maar deze zag ik niet aan komen. De boeken van Abbi Glines zijn zo verslavend, dat ik ze blijf lezen. Daarom is zij nu één van mijn favoriete New Adult schrijfsters geworden.

4 half Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top