The Reading Challenge – Mila Levchenko

Posted on mei 26, 2015 in Leeservaring/ Reading challenge

Ik ben dol op reading challenges en dan vooral die van Goodreads. Sinds gisteren heeft Scelta Publishing een eigen reading challenge in de vorm van een boek, namelijk The Reading Challenge geschreven door Mila Levchenko.

The Reading Challenge is de uitdaging voor alle boekliefhebbers! Dit boekje staat boordevol uitdagingen en opdrachten. Laat je verrassen door andermans favorieten boek. Lees boeken die je zelf nooit zou oppakken en daag jezelf uit zoveel mogelijk boeken te lezen.

Reading 1

Via de Scelta Publishing Facebook zag ik een aankondiging dat dit boekje zou uitkomen en ik werd meteen enthousiast! Door de vele opdrachten in The Reading Challenge kan je niet alleen je eigen persoonlijke lees challenge een boost geven, maar ook als een extra uitdaging. Het leuke is om vanaf Nieuwjaar met The Reading Challenge te beginnen, omdat sommige opdrachten tijd gebonden zijn. Zo kan je opschrijven welke boeken je op bepaalde feestdagen leest. Toen ik dit boekje kreeg, waren enkele feestdagen al voorbij zoals Goede vrijdag en Pasen, maar ik kon mij nog herinneren welke boeken ik had gelezen. Toch is het leuker om dit boekje bij je te houden tijdens het lezen en niet om terug te kijken wat je al hebt gelezen. Hierdoor zijn sommige opdrachten uitdagender. Vanwege de feestdagen heb ik besloten om dit boekje te gebruiken vanaf mei 2015 tot en met mei 2016. In dit jaar ga ik proberen zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren!
ReadingEen voorbeeld van de opdrachten in dit boekje. Sommige opdrachten kan je gewoon opschrijven, maar soms moet je foto’s (als eventueel bewijs) op social media delen. Nu komt mijn Instagram account helemaal van pas! Komende maanden zullen jullie dus veel The Reading Challenge foto’s langs zien komen. Twijfel niet, doe gezellig mee met #TheReadingChallenge en kom in contact met allemaal Challengers. Vanaf juni gaan Emmy van Zon en Maan de ’30 dagen foto challenge’ doen. Handig, omdat juni 30 dagen heeft en het erg handig is om bij te houden welke foto nu aan de beurt is.
Reading 2Kunnen jullie raden uit welk boek deze quote komt?
Reading 3Een andere opdrachten uit The Reading Challenge is dat je de voorkant moet versieren/beplakken/onherkenbaar maken. Dat vond ik best zonde, omdat ik het juist zo leuk vond dat ik mijn naam op de cover kon schrijven. Ik ben dus begonnen met stickers verzamelen om op de achterkant van dit boekje te plakken.
Echt veel opdrachten kan ik nog niet laten zien, omdat ik die ook nog niet heb ingevuld. Ik kan niet wachten om dit boekje helemaal vol te schrijven met allemaal boekenliefde en zelfs mijn genres te verbreden dankzij sommige opdrachten. Volgend jaar, wanneer The Reading Challenge compleet is ingevuld, lijkt het mij leuk om terug te kijken en meer foto’s met jullie te delen.

Doen jullie mee met de ’30 dagen foto challenge’? Vergeet niet #TheReadingChallenge te vermelden. 

6 Comments

 • Reply Annabel mei 26, 2015 at 10:11

  Nog niet, maar dit boekje wil ik zo graag hebben!!! Dus ik ga ervoor zorgen dat ik hem voor 1 juni in huis heb!

 • Reply Emmy mei 26, 2015 at 15:41

  Ik ga er in juni lekker in werken. Gaan we samen de photochallenge doen. Niet lachen om mijn lege kasten dan he?

 • Reply Madelon mei 26, 2015 at 16:27

  Dit lijkt me zo’n leuk boekje!! Ik zou zeker meedoen met die fotochallenge, maar heb het boekje helaas nog niet en kan ook niet meer voor juni naar de winkel 🙁 Maar wie weet later in het jaar nog eens, hihi 🙂

 • Reply Zwartraafje mei 26, 2015 at 16:55

  Lijkt me een super leuk boek om in te vullen. De foto challenge ziet er echt tof uit, misschien doe ik wel mee – maar dan wel via Twitter vermits ik geen Instagram heb.

 • Reply Marjolijn mei 27, 2015 at 20:52

  Die 30 dagen foto challenge vind ik echt leuk! Zeker als er veel mensen mee doen 🙂

 • Reply The Reading Challenge: terugblik | Zwartraafje juli 3, 2015 at 15:38

  […] mei plaatste Esmee een recensie van het boek The Reading Challenge op haar blog. De laatste tijd zag ik vooral heel veel kleurboeken voor volwassenen passeren, maar […]

 • Leave a Reply

  Back to top