Perfect plaatje (Geek Girl #3) – Holly Smale

Posted on mei 27, 2015 in Chicklit/ Jeugd/ Leeservaring

Ik kijk altijd uit naar de Geek Girl boeken, omdat dit heerlijke boeken zijn. Wanneer ik teveel pittige boeken heb gelezen, weet ik dat een boek van Geek Girl mij altijd aan het lachen maakt. Was dat bij het derde deel, Perfect plaatje, ook zo?

Deel drie in de populaire serie over Harriet Manners, zelfverklaarde geek. Harriet weet een hoop. Dat New York de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld. En dat 1 op de 38 mensen in de VS er woont. Maar ze weet absoluut niets over modellenwerk in de Big Apple. Zal ze, samen met haar familie, wel kunnen aarden in de States? En hoe wordt een mens ‘een merk’? Dat is namelijk wat ze moet worden, als ze de modellen in New York mag geloven. Haar leven wordt helemaal één groot vraagteken wanneer ze wordt bedolven onder grootse en romantische gebaren – maar niet die van haar vriendje…

GeekWanneer ik een Geek Girl boek in mijn handen heb, gaat alles aan de kant. Deze boeken vragen er om, om meteen gelezen te worden. Ook duurt het nooit lang voordat ik ze uit heb. In Perfect Plaatje kunnen wij weer mee genieten van alle blunders van onze favoriete geek Harriet. Sinds de vorige boeken is zij niet veranderd en na een heftige eerste schooldag kan Harriet haar geluk niet op, als zij te horen krijgt dat haar gezin moet verhuizen naar New York. Zij ziet haar droom leven helemaal voor zich tussen alle beroemdheden. Eenmaal in New York blijkt alles anders te zijn, want alles lijkt tegen te vallen. Om het nog erger te maken, vergeet iedereen haar verjaardag. Mede hierdoor zoekt Harriet nieuwe vrienden, die totaal anders zijn dan Toby en Nat.

Doordat Harriet verhuisde en niet haar vaste vrienden bij zich had, voelde het boek wel wat anders aan en moest ik in het begin best wennen. Gelukkig was Harriet totaal niet veranderd, want ook in dit deel maakt Harriet niet zulke slimme keuzes, die je als lezer flink aan het lachen maakt. Om sommige momenten moest ik zelfs hardop lachen. Totaal geen schaamte, waar ik ook was. Ik denk ook dat het mede door subtiele veranderingen ik het boek extra leuk vond, vergeleken met de vorige delen. Ik denk zelfs dat van alle Geek Girl boeken, dit mijn favoriet is. De setting is ook anders dan de vorige boeken, hoewel Harriet haar hilariteit en grappige feitjes niet veranderd zijn. Ik vond dat Harriets dramatische kant hier beter over kwam, zeker wanneer ze haar nieuwe huis in New York ziet. De acties die hierop volgen zijn hilarisch, waardoor ik meer van Harriet ging houden. Dit boek is echt een aanrader om heerlijk in het zonnetje te lezen.

Geek 1Gelukkig hoeven wij ook niet erg lang te wachten op het volgende Geek Girl deel, Gouden Bergen, wat in juli zal verschijnen. 

4 Ster

1 Comment

  • Reply Madelon mei 27, 2015 at 16:18

    Ik vind Geek Girl ook altijd zo leuk!! Dit is tot nu toe mijn favo deel, maar ik denk dat dat komt door New York, haha.

  • Leave a Reply

    Back to top