The Friday Five: Grootste boekhangovers

Posted on november 4, 2016 in The Friday Five

Het lijstje van The Friday Five heeft Madelon weer aangevuld, dus voorlopig hebben wij weer toffe onderwerpen voor jullie! Vandaag vertel ik jullie over mijn grootste boekhangovers.

Ik zou het top vijf lijstje goed kunnen vullen met de Harry Potter boeken, omdat ik daar zeker boekhangovers van kreeg, maar ik wilde dit keer andere boeken noemen. (Dus bij deze een shout-out naar deze geweldige Harry Potter boeken!)

Verbreken – Lauren DeStefano Dit is de eerste boekhanger die ik mij kan herinneren. Naast het feit dat ik het eerste deel (Verwelken) echt geweldig vond, had het laatste deel een enorme impact op mij. Ik heb serieus gehuild aan het einde van Verbreken. Het voelde wel een tikje afgeraffeld, maar het was ook enorm emotioneel.

IMG_3224
Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas
Hoe kan dit boek ontbreken in dit lijstje?! Na het lezen van dit boek duurde het bijna een week voor ik weer in staat was om een ander boek op te pakken. Ik houd zoveel van dit boek dat ik nu een beetje bang ben geworden voor het volgende deel.

DIMILY 2Did I Mention I Love You – Estelle Maskame Tijdens het lezen vond ik het boek fijn, maar niet geweldig. Toch kon ik dit boek niet loslaten en heb ik het tijdens mijn vakantie in één ruk uitgelezen. Het was het einde dat mij betoverde en ik het tweede deel meteen nodig had. (Ik heb gisteren deel 2 uitgelezen en die is minstens zo erg als het gaat om boekhangovers)

Nachtkind – Cate Tiernan Het laatste deel van de Wicca serie speelt zich af in de toekomst. Het voelde weer als thuiskomen en ik was zo gelukkig dat ik erachter kon komen hoe de toekomst van mijn favoriete personages eruit zag. Wicca blijft echt één van mijn favoriete series.

IMG_2595IJs & Steen – Victoria Scott  Hoewel ik dit boek minder gaaf vond dat Water & Vuur, het eerste deel, bleef ik wel met een gek gevoel achter na het lezen van dit boek. Ik denk dat het komt omdat het einde best wel open is en er tot op heden niets duidelijk is over een vervolg. Sterker nog, de kans is klein dat er uberhaupt een derde deel verschijnt. #huilen

Van welk boek kreeg jij een boekhangover?

6 Comments

 • Reply Madelon november 4, 2016 at 11:54

  Ijs & Steen moet ik nog altijd lezen. Ik had een tijd terug gezien dat ie bij te Boekenfestijn was, maar toen kon ik niet gaan :'(. Stiekem hoop ik dat hij er vandaag nog is, haha.

 • Reply Rowan november 4, 2016 at 14:58

  Jaaa zo jammer dat er zoveel onduidelijkheid is rond de boekenserie van Victoria Scott! Ik zou enorm graag een derde deel willen lezen, want vond de eerste twee delen super!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) november 4, 2016 at 15:46

  IJs & Steen durf ik gewoon niet te lezen aangezien ik dan waarschijnlijk toch te gefrustreerd raak omdat er geen vervolg is :’)

 • Reply Nikita november 4, 2016 at 18:12

  Ik ben zo nieuwsgiering naar Hof van Doorns en Rozen! Het klinkt mij als een geweldig boek. En bookhangovers zijn zwaar trouwens!

 • Reply zwartraafje november 5, 2016 at 11:09

  Eén van de eerste keren dat ik het meemaakte was bij de Harry Potter-boeken, maar ook de Twilight-reeks (mijn eerste ervaring met Paranormal Romance) had dit effect én vrij recent wist 54 minuten me ook echt helemaal omver te blazen. Er zijn er ongetwijfeld meer maar daar heb ik blijkbaar nog nooit een lijstje van samengesteld.

 • Reply Joanydvv november 17, 2016 at 08:13

  Jaaa, bij de boeken van Victoria Scott had ik ook een enorme book hangover. Dit is echt één van de weinige auteurs die ik volg op Goodreads om er maar meteen van op de hoogte te kunnen zijn als er eindelijk meer bekend wordt over een volgend deel :’)

 • Leave a Reply

  Back to top