Haat – Mel Wallis de Vries

Posted on november 6, 2016 in Jeugd/ Leeservaring/ Thriller

‘Haat’ las ik in één nacht(!) uit. Oops! 

Een vreselijk ongeluk. Maar dat is slechts het begin…
Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van…
Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want is er precies in dat park gebeurd?

Ieder jaar kijk ik vol spanning uit naar een nieuw boek van Mel Wallis de Vries, sinds mijn tienerjaren ben ik al fan van haar. Ik leende de boeken bij de bieb of vroeg ze voor Sinterklaas. Ik geloof dat het nog niet is voorgekomen dat ik er langer over deed dan twee dagen overdeed om haar boeken te lezen. De jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries zijn niet alleen enorm spannend, maar ook ontzettend verslavend. De schrijfstijl dwingt mij iedere keer om verder te lezen, iets waar ik totaal geen problemen mee heb!

haat-1Haat volgt de verhaallijn van Nikki, die betrokken is bij een ongeluk, zonder dat zij weet wat er aan de hand is. Een jong meisje dat verdacht wordt dat zij iemand heeft neergestoken, maar dat zij zelf niets meer weet. Als lezer begon ik soms te twijfelen aan het verhaal en de herinneringen van Nikki. De hoofdstukken vanuit Nikki’s oogpunt worden afgewisseld met Instagram foto’s en stukken tekst waarin iemand beschrijft hoe groot zijn haat voor Nikki is. Hierdoor verdacht ik alle personages, omdat zij allemaal een motief leken te hebben om Nikki te haten of om zich anders te gedragen. Ik zat hier zo ontzettend naast! Van alle mogelijkheden had ik deze niet zien aankomen en ik schrok daar ook een beetje van. Het is namelijk ook zo’n eng verhaal!

Haat is een bijzonder heftig boek, wat zeker zijn naam waar maakt. Hoewel ik het plot niet altijd even realistisch vond, begrijp ik alle haat bij een aantal personages en dat is ook iets wat veel speelt in de wereld. Meer kan ik daarover niet vertellen, want dan geef ik te veel van het einde weg.

Stiekem baal ik er nu van dat ik de nieuwste Mel Wallis de Vries zo snel heb uitgelezen. Nu lijkt het wachten op het volgende boek langer te duren. 

1 Comment

  • Reply Joanydvv november 6, 2016 at 22:55

    Die samenvatting is echt zo GAAAAH! Nu al zit ik gewoon helemaal bom vol vragen over het verhaal. Ik heb eigenlijk nog maar een paar jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met boeken van Mel Wallis de Vries, maar ben ik het helemaal met je eens over hoe verslavend ze zijn.

  • Leave a Reply

    Back to top