The Darkest Star (Origin #1) – Jennifer L. Armentrout

Posted on augustus 21, 2020 in Leeservaring/ Urban fantasy/ Young Adult/ Z&K

Lang geleden, zelfs voordat de Lux serie vertaald was, las ik The Darkest Star in het Engels. Het was echt fantastisch.

“The Darkest Star’ is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In “The Darkest Star’ komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc “gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem.

Nou dat was mijn recensie. Haha, nee dat niet, maar ik ben wel laaiend enthousiast over The Darkest Star. Ik weet ook niet goed hoe het komt, misschien omdat ik veel goede verhalen over de Lux serie had gehoord en echt ontzettend hoopte dat deze vertaald zouden worden. Dat het eerste boek uit de Origin serie, mij zou bewijzen dat ik ook dol zou zijn op de Lux serie. Wat ook klopte, maar daar kun je meer over lezen in mijn recensies over de Lux boeken.

The Darkest Star was het eerste urban fantasy boek dat ik van Jennifer L. Armentrout las. Zij stond al op het lijstje ‘favoriete auteurs’ dankzij de Wacht op mij serie. Urban fantasy vind ik altijd erg tof, dus voor mijn gevoel kon het niet mis gaan. 
Ik las het boek in het Engels en ik zat best snel in het verhaal voor mijn doen, omdat ik altijd even aan de Engelse taal moet wennen. Ik kende de achtergrond en de geschiedenis van de Lux boeken niet, maar kreeg wel iets mee over een oorlog en dat de Luxen nu openbaar onder de mensen leven. Het voelde een beetje als de True Blood boeken, alleen minder bloederig, superfijn.

Hoewel ik een Luxen noob was, vond ik de wereldbouw erg makkelijk. Ik zat goed in het verhaal en er werd regelmatig achtergrond informatie geven over de Luxen oorlog, Luxen en Origins en ook personages waarvan ik vermoedde dat deze in de Lux serie erg belangrijk waren. 
Ik vond het verhaal echt spannend en wilde niet stoppen met lezen. De eerste keer had ik het boek in één avond en nacht uit. De tweede keer wat minder snel, ook omdat ik niet zo lang wilde wachten met het beginnen aan het tweede deel. Het eerste deel was mega fijn, maar ik had wel het idee tijdens het lezen dat het een ‘opbouw boek’ was, waarbij het grote verhaal echt tegen het einde of pas in het tweede deel gaat beginnen. 

The Darkest Star is op dit moment mijn favoriete Jennifer L. Armentrout boek en ik kan niet wachten op de vervolg delen! ★★★★,5

No Comments

Leave a Reply

Back to top