Obsidian (Lux #1) – Jennifer L. Armentrout

Posted on juli 9, 2018 in Fantasy/ Leeservaring/ Young Adult/ Z&K

De Lux serie sprak mij al een aantal jaar aan, omdat het vergeleken werd met Twilight, mijn eerste fandom. Eindelijk zijn de boeken vertaald naar het Nederlands, met Obsidian als het eerste deel!

In ‘Obsidian’, het eerste deel van de fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout, maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf.

Obsidian las ik in de trein naar en van Maastricht. Gelukkig maar, want daardoor kon ik een paar uurtjes rustig lezen. Het boek begon eigenlijk gewoon een beetje zoals Twilight, de uitleg van een meisje dat niet heel gelukkig is met haar leven. In het geval van Katy komt dat door een verhuizing, in de hoop dat zij en haar moeder verder kunnen gaan met hun leven na het overlijden van Katy’s vader. Eigenlijk meteen ontmoet zij Daemon. Man, wat een eikel is dat! Natuurlijk wist ik wel dat mijn mening over Daemon zou veranderen, maar in heel Obsidian had ik niet zoveel met hem. Ik vond zijn zus, Dee, eigenlijk veel leuker! De momenten tussen Daemon en Katy vond ik trouwens wel erg leuk, vooral dat ze zo sarcastisch en onaardig tegen elkaar deden, heerlijk.


Tijdens het lezen van Obsidian voelde ik mij erg warm van binnen. Dat fijne gevoel dat je een boek leest wat zo tof is dat het voelt als thuiskomen. Het leek erg op Twilight, een serie dat mij nog steeds erg gelukkig maakt. Af en toe legde ik het boek aan de kant om even gelukzalig te zuchten en oprecht en bewust te genieten van de schrijfstijl en de fijne dynamiek tussen de hoofdpersonen.
Het was niet alleen fijn en lichtelijk romantisch, het boek had ook veel spannende momenten. Zeker toen de Arum geïntroduceerd werden. Het was wat veel informatie tegelijkertijd, maar gedurende het verhaal was het makkelijker te verwerken en te begrijpen. Een echt eerste deel wat dat betreft en ik verwacht veel meer spanning in de vervolg delen.

Een cool extraatje in Obsidian, is het hoofdstuk aan het einde van het boek, wat vanuit Daemon’s oogpunt is geschreven. Dit hoofdstuk bevat één van mijn favoriete stukken uit het boek: de spaghetti scene. Ik denk dat iedereen die het boek gelezen heeft weet welke scene ik bedoel. Echt heel tof dat de uitgeverij deze extra in het boek heeft geplaatst.

Ohh, jongens, wat kijk ik toch uit naar deze week, aangezien morgen het tweede deel uit de Lux serie uitkomt. Ik weet al wat ik ga lezen onderweg naar mijn vakantie bestemming! ★★★★★

1 Comment

  • Reply Marieke juli 10, 2018 at 07:07

    Wat een fijne review! Ik ben echt heeeeeel nieuwsgierig naar deze serie. Helaas geen geld om nieuwe boeken te kopen, maar ik wacht wel even totdat ze in de bieb verkrijgbaar zijn.

  • Leave a Reply

    Back to top