Blogtour: Sneeuw als As – Medaillons zijn tof

Posted on januari 19, 2017 in Blog tour

Ik ben dol op medaillons en ben al jaren op zoek naar dé perfecte, antieke hanger. Nu Meira zélf op zoek is gegaan naar de medaillon uit het boek Sneeuw als As, ben ik ook gaan rond kijken. Deze pareltjes heb ik gevonden. 

Bol.com heeft meerdere hangers te koop (er ging een hele nieuwe wereld voor mij open toen ik dit zag) en hoewel deze erg simpel zijn, vind ik ze toch wel gaaf.

Ik houd van ‘over de top’ (zie de medaillons hier beneden) of juist heel simpel en klassiek. Dit medaillon hoort echt bij het laatste. Heel ideaal dat er in deze hanger zelfs 2 foto’s passen.
Ik moest bij deze medaillon ontzettend denken aan de Winterianen die hun land zijn kwijtgeraakt en wanhopig proberen terug te winnen. Blauw staat voor de verschillende tinten blauwe ogen die de Winterianen hebben en hierdoor ook herkent worden. Een hele mooie kleur, net zoals de hanger.

De eerste webshop dat in mijn gedachte omhoog kwam(daarom noem ik het als tweede, heel logisch…) is natuurlijk Etsy. Ik denk dat ik nu een jaar bekend ben met deze webshop en ik zou niet meer zonder kunnen. Ik bestel niet zo heel vaak hier wat (tot op heden alleen wordpress thema’s) maar ik vind het heerlijk om te door heen te browsen. Zo vond ik ook de meest prachtige medaillons.
Deze medaillon vind ik denk ik de mooiste die ik tot nu toe heb gezien. Je kunt het openen (altijd fijn), maar de voorkant is echt ontzettend gaaf. Op de foto hierboven zie je alleen de Amerika continenten, maar er is ook een foto van Europa en Afrika. Het past niet alleen bij mij (ik ben dol op reizen) maar ook bij hoofdpersoon Meira, omdat zij haar thuis kwijt is en steeds moet vluchten voor de kwaadaardige koning.


Stiekem was ik opzoek naar een soortgelijke medaillon als op de voorkant van de cover staat. Deze kon ik natuurlijk niet vinden, maar ik heb wel deze mooie vervanging gevonden. Het is een medaillon dat genoemd wordt als bruilofts ketting. De sneeuw vlok op de voorkant zit er wat versleten uit, wat dus enorm goed bij het verhaal past aangezien de geleiders door de koning(in) wordt doorgegeven. Heel mooi en sierlijk, vind ik deze.

Bonus! Ik had nog een hele gave ketting gevonden met een geweldig passende quote. Ik wil deze niet hier plaatsen omdat het spoilers geeft welke wending er plaats vindt aan het begin van het verhaal. Wil je het toch weten? Klik dan op deze link.

Tijd voor de ‘Sneeuw als As’ blogtour challenge!

Het is heel simpel wat jullie taak voor vandaag is om kans te maken op het boek: Omschrijf ‘Sneeuw als As’ in 5 emoticons op Twitter.
Vergeet de hashtag #ikleessneeuwalsas niet, zodat wij kunnen zien welke emoticons je hebt gekozen. Veel succes!

Morgen verschijnt er een heel tof artikel (en tevens het laatste artikel in de ‘Sneeuw als As’ blogtour bij Marjolijn. Check ook de toffe artikelen over Sneeuw als As bij deze meiden; Kelly, Willemijn en Kwante

15 Comments

 • Reply Inge januari 19, 2017 at 09:05

  Wauw, dat medaillon met dat sneeuwvlokje is echt prachtig! Super tof dat je al deze medaillons hebt kunnen vinden 😀

 • Reply Liane januari 19, 2017 at 10:56

  Superleuke opdracht! Wat zijn jullie creatief! Mijn vijf emoticons staan in een tweet (@lianeem) hoor. Geen idee of het een beetje klopt, want het boek moet ik natuurlijk nog lezen. En dat blauwe medaillon heb ik toegevoegd aan mijn verjaardagsverlanglijstje. Prachtig!

 • Reply Inge januari 19, 2017 at 12:29

  Oh, al die medaillons! Ik weet nog steeds niet wat ik van dit boek moet vinden (het verhaal spreekt me niet zo aan), maar als er medaillons in zitten ga ik direct denken: misschien toch wel. Het allerergste: medaillon-liefde is ooit begonnen met H2O, waar die zeemeerminnen er allemaal eentje hadden (A) Tof gevonden!!

 • Reply Shu Jing januari 19, 2017 at 17:30

  Leuke medaillons, zelf ben ik eerder dol op klokjes. Ze zijn mysterieus en elegant, bovendien zijn ze ook praktisch 🙂 . Jammer komen er geen klokjes voor in “Sneeuw als as” .

 • Reply Margo Mortier januari 19, 2017 at 18:48

  Ik deed mee, geen idee of ze wat passen bij het boek, want ik heb hem nog niet gelezen :p .Je vind mijn emoticons bij @MargoMortier.

  Groetjes!

 • Reply Marjolijn januari 19, 2017 at 20:38

  Wauw toffe medaillons! <3 Vooral die donkerblauwe is tof.

 • Reply Blogtour Sneeuw als as: Meet Sara - Dream to Read januari 20, 2017 at 09:11

  […] week heb je bij Kelly, Willemijn, Kwante en Esmee de Sneeuw als as blogtour kunnen volgen. Ik sluit de week af met een interview met Sara Raasch. De […]

 • Reply Michelle januari 20, 2017 at 13:08

  Ik heb geen Twitter maar kan ik met Instagram meedoen?

  • Reply Esmee januari 20, 2017 at 13:33

   Dat mag ook, maar vergeet de hashtag dan niet! 🙂

 • Reply Rosalie januari 21, 2017 at 11:51

  Gedaan! Ik weet alleen niet of jullie mijn Twitter (@xxxRosalie1910) zien, het is een afgeschermd account.
  Oh ja, het wereldkaart medaillon vind ik echt superleuk. Het is in mijn favoriete kleur!

 • Reply Lien Mortier januari 21, 2017 at 18:31

  Ik deed mee!

 • Reply Lisa Kievits januari 21, 2017 at 20:04

  Wat een onwijs gave actie! Normaal vind ik het veel te veel werk maar ik ben dit keer toch 5x mee gedaan!
  Ik heb ook meteen een nieuwe blog leren kennen! Super leuke website en posts!

 • Reply Sylvia januari 22, 2017 at 19:57

  Gedaan, oef.

 • Reply Anouk de Jong januari 24, 2017 at 10:09

  Oh, wat een gave medaillons allemaal! Die donkerblauwe doet me ook een beetje denken aan de ringen/hangers in de Vampire Diaries. Gaaf hoor! Het boek lijkt me ook supertof, hij zat in de Bookvault box van januari, dus ik heb een gesigneerd exemplaar 🙂 Ben er erg blij mee!

 • Reply Rachel januari 27, 2017 at 15:33

  Wat een gave medaillons allemaal! Die blauwe vind ik vooral erg mooi. Het boek lijkt mij ook heel leuk!

 • Leave a Reply

  Back to top