Stilte – Mia Sheridan

Posted on januari 15, 2018 in Leeservaring/ New Adult/ Z&K

Ik ben dol op de New Adult boeken van Zomer & Koning, maar dat ik zoveel van Stilte van Mia Sheridan zou hadden, had ik niet verwacht.

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

Tijdens het lezen van Stilte moest ik erg veel denken aan het boek/film Safe Haven, mijn favoriete Nicolas Sparks film. Het verhaal van Mia Sheridan deed mij aan Safe Haven denken, omdat hoofdpersoon Bree in Stilte ook op de vlucht is voor haar verleden. Zij vindt innerlijke rust in een klein stadje, vlak bij een groot meer. Bree vindt in dit stadje werk en probeert haar verleden te vergeten.
Tot zover de gelijkenissen, maar dit was voor mij een reden om ook verliefd te worden op Stilte.

Ik had te doen met Bree én met Archer. Beide personages zijn enorm beschadigd door het verleden, waar je gedurende het verhaal steeds meer over leest. Dat zij voor elkaar gemaakt zijn, werd voor mij al heel snel duidelijk, maar auteur Mia Sheridan maakt het niet gemakkelijk voor haar personages. Er was zelfs een moment, waar ik niet te veel over vertel vanwege spoilers, dat mijn hart brak. Ik had op dat moment echt zin om het boek weg te gooien, want het mocht ECHT NIET zo eindigen. Ik las toch verder en toen ik het boek dichtsloeg wist ik even niet meer wat ik moest denken. Al mijn emoties gingen alle kanten op en ik kon alleen maar denken hoeveel ik van dit boek hield. Ik wilde het meteen nog een keer lezen, om er weer intens van de genieten. (Heb ik uiteindelijk net gedaan, maar het was wel heel close).

Stilte is onderdeel van de ‘Sign of love’ serie van Mia Sheridan. Deze boeken zijn los te lezen en hebben ook niet dezelfde personages. Wat deze boeken met elkaar gemeen hebben, is dat alle boeken geïnspireerd zijn door sterrenbeeld. Bij Stilte (Archer’s Voice) hoort het sterrenbeeld Boogschutter.

Ik hoop dat uitgeverij Z&K doorgaat met de boeken van Mia Sheridan, want ik vond Stilte even fantastisch als de boeken van Colleen Hoover of Rebecca Yarros. Stilte is een heerlijk boek, dat je met een lach en een traan leest. ★★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top