Gezocht: hulp bij verzinnen van titels voor de Grannie Challenge

Posted on januari 17, 2018 in Lijstje/ Reading challenge

Verzin een nieuwe Grannie Challenge, dacht ik. Dat wordt vast leuk, dacht ik. Een aantal punten blijken moeilijker te zijn dan ik had verwacht, dus nu zoek ik hulp bij het verzinnen van een aantal boeken titels.

Ik ben erg benieuwd naar wat jullie suggesties zijn voor de onderstaande punten:

 • Lees een boek uit 2014

Ik heb echt geen idee meer van welke boeken in 2014 zijn vertaald door de uitgevers. Ik dacht dat dit een Vampire Academy boek was, maar deze bleken al in 2011 (!!) vertaald te zijn.

 • Een aanrader van een vriend

See what I did there 🙂

 • Een boek met meer dan 500 pagina’s

Er zijn niet heel veel boeken met meer dan 500 pagina’s. Ik dacht aan Hof van Vleugels en Verwoesting, maar ik kies dit boek liever voor het puntje ‘Het laatste boek uit een serie’.

 • Een boek met een ‘LBGT’ personage

Ik lees eigenlijk nooit boeken waarin een LBGT personage een grote rol speelt, dus ik ben erg benieuwd wat jullie aanraders zijn.

 • Auteur met mijn initialen

Dit is echt de moeilijkste, maar misschien denkt ik te moeilijk. De initialen mogen een E, M, C of een T zijn. Een combinatie van deze letters maakt het moeilijker, maar dan is het wel toffer als ik een boek van deze auteur heb gelezen.

Wil je meer lezen over mijn voortgang en mijn Grannie Challenge? Dit is de link naar de pagina waar ik bijhoud wat ik per maand lees en welke punten ik van de challenge kan afvinken.

Ik kan jullie hulp goed gebruiken en ik hoop dat jullie een aantal titels in een reactie onder dit artikel achter laten, zodat ik ook dit jaar mijn Grannie Challenge kan halen <3

6 Comments

 • Reply Sabrina januari 17, 2018 at 07:05

  Voor een boek met een LBGT karakter zou ik Aristotle en Dante ontdekken de geheimen van het universum aanraden. Succes met de andere challenges.

 • Reply Joanydvv januari 17, 2018 at 08:45

  Ernest Cline en Eoin Colfer zouden kunnen voor de initialen challenge.
  Over de anderen ga ik nog even nadenken ?

 • Reply Emmy januari 17, 2018 at 08:46

  Ik ga voor je nadenken <3

 • Reply Inge januari 17, 2018 at 10:30

  JA IK WIL. (helping is my life)
  1. Volgens mij komt Schim & Schaduw (Leigh Bardugo) uit 2014 en een Grisha re-read is altijd tof
  2. Oeh, moeilijk, maar heb je Wonder van R.J. Palacio al gelezen? Zo ja: Vertel me Drie Dingen (Julie Buxbaum), Schildpadden tot in het oneindige (John Green) en natuurlijk Eliza and her monsters (maar Engels)
  3. De Boekendief van Markus Zusak! (of je kunt gewoon Harry Potter herlezen. Of Twilight/Zielen xD) (veel klassiekers komen er ook overheen, zoals Jane Eyre)
  4. SIMON!! (of Ari & Dante, Ik geef je de zon, Carry on (Rainbow Rowell), Will Grayson will grayson, of alles van David Levithan) (in het Engels: alles van Adam Silvera)
  5. Angie C. Thomas! (van The Hate U Give). Er zijn nog veel meer coole auteurs met 1 initiaal die tof is, maar daarvan weet ik de tweede naam niet xD (maar mocht je THUG al gelezen hebben: Marissa Meyer? Amy Tintera? Ashley Poston (Geekerella)? Marie Lu?)

 • Reply zwartraafje januari 17, 2018 at 11:37

  Heb je Alter Ego van Marissa Meyer al gelezen? Dat boek ligt hier naast me én het telt meer als 500p. Ik ga er zo meteen in beginnen. Een van Emmy’s favoriete boeken Eleanor & Park kwam uit in 2014. Je kan ook Verwoest me herlezen voor het nieuwe Tahereh Mafi boek verschijnt want dat boek kwam ook in 2014 uit.

 • Reply Luna januari 17, 2018 at 23:00

  In 2014: het marktplaatsmeisje van Carlijn Vis. Geen YA, maar wel lekker luchtig leesbaar

 • Leave a Reply

  Back to top