Fotoverslag: Graeme Simsion presentatie

Posted on september 3, 2014 in Event/ Fotoverslag/ Persoonlijk

Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd door LS Amsterdam om de presentatie van Het Rosie Effect (verschijnt in oktober) bij te wonen. Aangezien ik twee kaartjes won, besloot ik Ellis mee te vragen. Het was een ontzettend leuke avond, waar ik veel foto’s van heb gemaakt.Foto 1Het event was in Amsterdam en om daar te komen moest ik eerst naar de Randstad rail. Ik woon ongeveer tussen Rotterdam en Den Haag in, dus meestal kan ik kiezen waar ik de trein neem, maar in dit geval was Den Haag het handigst.

Foto 2Aangezien ik veel te vroeg was, besloot ik om in Leiden uit te stappen en daar met Kim, die ook was uitgenodigd, samen in de trein te stappen. (Uiteindelijk zaten wij per ongeluk in een stilte coupe, dus wij hebben niet echt gezellig kunnen kletsen onderweg)

Foto 6Wij kwamen veel te vroeg aan in Amsterdam en besloten nog even langs te gaan bij The American Book Center. Ik probeerde even casual een foto te maken van Esmee, Kim en Ellis die aan het praten waren, maar Ellis was druk bezig met haar eigen camera. Of ze wilde gewoon graag met haar haren zwiepen.

Foto 8Het duurde even voordat wij het gevonden hadden, maar toen wij de zaal binnen kwamen, was alles helemaal in het thema van de boeken! Op alle televisies was te zien om welk boek het ging, namelijk het tweede deel Het Rosie Effect!

Foto 7Er was ook een tafel klaargezet, waar veel exemplaren van Het Rosie Project lagen. Er lagen ook buttons van Het Rosie Effect.

Foto 5Wij gingen vlak bij het podium zitten, zodat wij alles goed konden horen en zien. De fiets die naast de tafel stond, is dezelfde fiets die is gebruikt ter promotie van Het Rosie Project.

Foto 11Voordat het interview met Graeme Simsion begon, gaf Hedda een inleidend praatje over Het Rosie Project. Ik vond het echt geweldig hoe zij vol liefde over dit boek sprak!

Foto 10Marion Pauw was uitgenodigd om de schrijver te interviewen en hoewel het standaard vragen waren zoals ‘is dit je eerste keer in Nederland?’ en ‘herken je jezelf een beetje in Don?’ gaf Graeme Simsion geen standaard antwoorden. Ik moest vaak erg om hem lachen en op de vraag of hij niet zelf een beetje autistisch is, liet hij zijn jaszak zien waar verschillende kleuren pennen, netjes naast elkaar zaten. Dit was echt één van de leukste auteur interviews, die ik ooit heb meegemaakt.

Foto 9Na het interview, las Graeme Simsion een stukje voor uit het nieuwe boek, Het Rosie Effect. Het was een ontzettend grappig stukje over hoe Don reageert op het feit dat hij vader wordt.

Foto 3Tijdens het vragen stellen wat Ellis diegene die het durfde om wat te vragen. In Het Rosie Project, heeft hoofdpersoon Don een vriend, genaamd Gene. Deze Gene heeft een hele bijzondere hobby en Ellis wilde graag weten wat de vrouw van Graeme Simsion, die ook in het publiek zat, daarvan vond.

foto 3 (2)Na het interview was het tijd om de boeken te laten signeren! Ellis maakte deze foto van mij en Graeme Simsion.

Ik heb ontzettend van het event genoten, het was zo gezellig en goed georganiseerd door LS Amsterdam! Graeme Simsion is een heel bijzonder man en heeft alleen door de manier waarop hij over zijn boeken praat, mij erg benieuwd gemaakt naar Het Rosie Effect.
Heel erg bedankt LS Amsterdam, dat ik dit gave event mocht bijwonen!

3 Comments

 • Reply Emmy september 3, 2014 at 08:38

  Ik vind het stiekem wel jammer dat ik er niet bij was. 🙂 Leuk verslag Esmee!

 • Reply Ellis september 3, 2014 at 10:46

  Whahahhaha. Ellis wilde even met haar haren zwiepen. As allways. 😉 Leuk verslag!

 • Reply Ellis september 3, 2014 at 13:06

  Hee, mijn linkje werkt niet ^^ Volgens mij moet je eer http:// voorzetten als je linkt.

 • Leave a Reply

  Back to top