De Selectie – Kiera Cass

Posted on september 1, 2014 in Leeservaring/ Young Adult

Ik keek al maanden uit naar De Selectie, eigenlijk al voordat ik wist dat deze vertaald zou worden. Op meerdere blogs had ik al recensies zien langskomen en ook de booktubers waren erg enthousiast. Na het zien van de cover werd ik op slag verliefd, hoe zit dat met de inhoud?

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kaste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Selectie
De dystopische wereld van De Selectie is in dit boek niet het belangrijkste, dat is de selectie zelf. Het concept van de verschillende kasten vind ik erg leuk en daar had ik graag meer over willen lezen. De kasten werden wel benoemd, maar er werd niet veel uitleg over gegeven. Gedurende het verhaal lees je er wel meer over, maar vooral als het betrekking heeft op de kasten van de meisjes in het paleis. Tijdens een les over de geschiedenis van Illea, leer je wel iets meer hierover, maar het blijft voor mij te weinig om  een beeld van deze wereld te kunnen krijgen.
Ik had ook meer willen lezen over de selectie. Er worden 35 meisjes uitgekozen om mee te doen en al heel snel vallen er veel meisjes uit. Het dramatische, spontane effect wat hiermee gecreëerd werd, voelde ik niet. Je leert weinig meisjes echt goed kennen en daarbij gingen er te veel en te snel weg. Ik had gehoopt dat het een spannende race om Maxon’s hart zou worden, waar de meisjes elkaar in de haren vlogen (wat achteraf gezien niet mocht omdat ze een formulier hadden getekend) en dat iedere week één meisje zou afvallen, om het spannend te houden. Maar in één keer, was de helft al weg.

Ik vond niet dat America een te grote twijfelaar was. Natuurlijk twijfelde ze wel of ze wilde blijven en hoe ze over Aspen heen kon komen, maar dat is logisch als je eerste grote liefde het op zo’n harde manier uitmaakt. Het was niet zo dat zij mij favoriete personage werd of iemand die een held zou kunnen zijn, maar ik vond haar wel leuk. Ze dacht over het algemeen niet als eerste aan haar zelf, maar ook aan haar dienstmeisjes. Hopelijk zal zij ook aan Maxon blijven denken, ik ben echt Team Maxon!
Behalve dat het boek wat uitgebreider en sommige stukjes wat gedetailleerder mochten, kan ik niet veel slechts over dit boek zeggen. Ik heb van iedere bladzijde genoten en ik heb er best wel spijt van dat ik zo snel door het boek heen ben gevlogen!
4 half Ster

7 Comments

 • Reply Ellis september 1, 2014 at 12:28

  Ik ben ook Team Maxon!!

 • Reply Lieke september 1, 2014 at 15:14

  Dit boek lijkt me echt wel heel gaaf! Ik ben zeker van plan om deze trilogie een keer te gaan lezen 🙂

  Succes met je nieuwe blog trouwens 😀

 • Reply Lisanne september 1, 2014 at 16:18

  Jaaa zo’n leuk boek! Ga je ook naar het Best of YA Event?

  • Reply Esmee september 1, 2014 at 18:54

   Ja, jij ook? Ik kan echt niet wachten, vorig jaar kon ik helaas niet.

 • Reply Lilian september 1, 2014 at 20:23

  Joehoeeeee De Selectie! Ik ga snel in De Elite beginnen :’)

 • Reply Madelon september 3, 2014 at 14:11

  Maxon <3
  Dit is echt zo mijn favoriete serie ever!

 • Reply Jessica september 30, 2014 at 14:22

  Maxon *hartoogjes*

 • Leave a Reply

  Back to top