Een vloek zo eenzaam (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

Posted on januari 1, 2021 in Blossom Books/ Fantasy/ Leeservaring/ Young Adult

Boeken over een vloek vind ik altijd tof, maar Een vloek zo eenzaam is ook een bewerking van Belle en het Beest!

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Boeken of films die gebaseerd zijn op Belle en het Beest, zoals Beastly en ACOTAR, vind ik eigenlijk altijd supergaaf om te lezen en de laatste is zelfs één van mijn favoriete boeken/series. 
In Engeland tijdens YALC was de winactie voor het tweede deel ontzettend populair, dus ik wist dat veel mensen dit boek goed vonden. 
Het duurde echter even voordat ik het boek binnen had, waardoor ik bang werd dat mijn verwachtingen misschien te hoog zouden zijn. Dat merkte ik vooral aan het begin van het boek.

Het voelde een beetje zoals mijn andere Blossom Books favorieten, Everless en Schim & Schaduw. Een beetje hetzelfde sfeertje: fantasy, maar toch niet heel hard. De schrijfstijl is heerlijk en ook laagdrempelig.
Ik denk dat veel jongeren van dit boek gaan houden. Op dat moment twijfelde ik of ik misschien te oud was geworden, dat ik Een vloek zo eenzaam niet beter kon wegleggen. En toen begon het wild te worden. Lekker gruwelijk met beschrijvingen van hoofdpersonen, die werden aangevallen. Het bloed vloeide rijkelijk en pas vanaf het moment dat ze naar een andere stad gingen, zat ik echt goed in het verhaal. 
Ik vond het nog steeds laagdrempelig, maar kon dat ontzettend goed waarderen. Heerlijk om te lezen na een drukke dag op het werd en in het boek gezogen te worden!

Hoe meer ik las, hoe meer ik van het verhaal ging houden. Er zat veel meer diepgang in dan ik in eerste instantie had verwacht. Vooral de plottwist tegen het einde.
Ik weet zeker dat als ik het boek zou herlezen, dat ik de hints veel eerder zou opmerken.
Na het lezen wilde ik niets anders dan beginnen in deel 2. Na wat Googlewerk, zag ik dat het Nederlandse tweede deel niet zo lang op zich laat wachten. De verwachting is dat Een hart zo vurig in mei verschijnt!

Een heerlijke YA zoals Een vloek zo eenzaam heb ik lang niet meer gelezen en na wat wennen heb ik er ontzettend van genoten. Ik tel de dagen af voor het tweede deel! ★★★★, 5

No Comments

Leave a Reply

Back to top