Reading challenges, bullet journals en vloggen

Posted on januari 9, 2021 in Lijstje/ Persoonlijk/ Reading challenge

Reading challenges doe ik al zo lang ik aan het bloggen ben. Sinds een paar jaar verzin ik mijn eigen challenge, Grannies leeslijst. ‘Vroegah’ las ik rond de 80 boeken in een jaar. De laatste jaren, in combinatie met fulltime werken en nu een parttime gezin, is dat lezen echt veel minder. In 2019 haalde ik op het nippertje 30 boeken. In 2020 ging het iets beter, dan las ik er 45. Ik merk dat het zin in lezen steeds meer terug begin te komen. Niet zo intensief als destijds, maar wel dat ik dagelijks voor ik ga slapen een paar bladzijden lees.

Daarnaast krijg ik ook heel veel energie om challenges te bedenken en deze te tekenen/schrijven in mijn bullet journal. Inspiratie haal ik van TikTok en foto’s op Instagram. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te tekenen en scrollen met op de achtergrond een fijne serie aan. Het voelt zo fijn om plannen te maken wat ik wil lezen! Ik krijg er meer energie van, om ook daadwerkelijk een boek op te pakken of lekker over boeken te gaan bloggen. 


Toch moet ik bekennen dat ik de laatste paar weken een beetje twijfel over mijn blog. Alle artikelen die ik schrijf sta ik achter en ben ik blij mee, maar ik wil wat meer. Ik mis de blog community en het in contact komen met andere lezers. Ik wil wat meer ‘Esmee’ laten zien op mijn blog. Al een tijdje speel ik in mijn hoofd om te gaan vloggen. Privé maak ik veel filmpjes van feestdagen, uitjes en andere leuke momenten en zet ik ‘verborgen’ op Youtube. Ik merk dat het steeds meer begint te kriebelen om ook filmpjes te maken zoals wekelijkse leesvlogs en reading challenges, aangezien ik deze ook graag kijk op Youtube.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening: als jullie Booktube filmpjes kijken, wat kijken jullie dan? 
Welke reading challenges doen jullie en hoe houden jullie dat bij?
Ik heb in ieder geval heel veel zin om te gaan experimenten met Leesmee en om het bloggen voor mijzelf ook veel leuker te gaan maken!

Liefs, Esmee

1 Comment

  • Reply Marjolijn januari 10, 2021 at 19:37

    Jaa filmpjes! Teatime ♥️

  • Leave a Reply

    Back to top