Blogtour: Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Posted on november 20, 2020 in Blog tour/ Chicklit/ Leeservaring/ Roman/ Z&K

Het geschenk van Happiness is het tweede deel uit de Happiness duologie en mogelijk nog fijner en heerlijker dan het eerste deel!

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje. Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk…

Wat maakt Het geschenk van Happiness nog beter dan het eerste deel? Kerst. Een feestdag waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk en misschien wel mijn favoriete feestdag is. In de donkere dagen maken alle lichtjes alles veel knusser en sfeervoller. Ik geniet intens van de muziek en het (vóór de coronacrisis) samenzijn met mijn familie en vrienden. 
In Het geschenk van Happiness volgen wij mede kerstliefhebber Ruby. Ruby ken je als lezers van het eerste deel, waar ze haar beste vriendin Willow ondersteunde met het opknappen van Happiness. Niet alleen vanwege haar liefde voor kerst vond ik Ruby een tof personage, ook vanwege haar gebrek aan tact op sommige cruciale momenten en haar loyaliteit naar de mensen van wie zij houdt kan ik erg waarderen.

Zoals ik schreef in mijn recensie van Het dorpje Happiness ben ik gek op de sfeer de boeken. Ik ken Holly Martin nog niet van andere titels, dus ik vind het lastig om dat te wijden aan de schrijfstijl of de verhaallijn. In het geval van de schrijfstijl van Holly Martin, vind ik het heel laagdrempelig. Het is vlot geschreven en niet te langdradig in het verhaal. De verhaallijn van Ruby (en hiervoor Willow) is heel schattig en romantisch. Ik voelde mij echt zo ontzettend fijn terwijl ik las over hoe Ruby verliefd werd. Iets wat je natuurlijk vanaf de eerste bladzijde (of laatste hoofdstukken van het eerste deel) al wist. 
Het begin was fijn, maar het einde vond ik pas echt fantastisch. De laatste paar hoofdstukken en ook het epiloog lieten mij smelten van binnen. Mijn hart was zo warm, dat het smolt. Cheezy? Ontzettend. Heerlijk? Dat eigenlijk nog meer. Zulke boeken zijn in deze onrustige en onvoorspelbare tijden precies wat ik nodig heb. 

Ik ben echt ontzettend benieuwd naar andere titels van Holly Martin. Over een paar maanden verschijnt bij uitgeverij Zomer & Keuning de titel Het familiehotel van Sapphire Bay. Een nieuwe serie, hopelijk net zo fijn als Het geschenk van Happiness. 
Op Goodreads zag ik echt nog veel meer Holly Martin boeken en ik hoop van harte dat Z&K nog meer boeken van haar gaat vertalen. Maar misschien hoop ik nog meer dat Holly Martin meer boeken over Happiness en zijn inwoners gaat schrijven, want dit toffe dorpje wil ik nog niet loslaten.

De duologie over Happiness is helaas nu voorbij en ik mis het nu al. Het zijn supertoffe, heerlijke feelgood boeken en ik verlang stiekem naar meer. ★★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top