De kroon – Kiera Cass

Posted on juni 27, 2016 in Leeservaring/ Serie/ Young Adult

Wie had dat verwacht; De selectie trilogie krijgt en vervolg en binnen een jaar verschijnen twee boeken. Ik was in shock en kon niet wachten! Inmiddels is het zover: de boeken zijn vertaald en de serie is nu  met De Kroon écht afgelopen. Wat vind ik van het allerlaatste selectie boek?

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.
Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Eadlyn vond ik een heerlijk personage! Ze wist wat ze wilt (koningin zijn dan) en doet hier alles voor. Dat arrogante vond ik wel bij haar passen, zij is tenslotte opgevoed om de wereld over te nemen. Soort van dan. De klap die America kreeg aan het einde van De Prinses, heeft Eadlyn wat gemoedelijker gemaakt, waardoor ik met haar meeleefde en wilde steunen tijdens haar keuze. Daarnaast werd liefde op zo’n fijne en romantische manier beschreven dat ik spontaan ook besloot om verliefd te worden. (Het liefst op Maxon, maar hij is helaas al bezet.)

De kroon
De belangrijkste keuze die zij moet maken, namelijk met wie zij de rest van haar leven samen wil zijn, vond ik een beetje random. Tuurlijk was het mijn ship en was ik twee boeken lang aan het duimen dat Eadlyn deze jongen zou kiezen, maar toch… Het ging allemaal wat snel. Té snel als je het mij vraagt. Haar beslissing, hoe zij er achter kwam aan wie zij haar hart had gegeven kwam immers pas halverwege het boek.
Ook was er aan het einde nóg een twist, wat ik niet zag aankomen. Het gaat over een personage die, voor mijn gevoel, pas in dit boek belangrijk werd. Door deze twee ’twisten’ kreeg ik het idee dat Kiera Cass de serie met een knal wilde eindigen, maar eigenlijk met een sisser afliep. True, ik moest even slikken en ik was even in shock… Maar het was allemaal zo kort en snel achter elkaar. De keuze en de twist met een personage had ik graag uitgebreider beschreven gezien.

De Kroon vond ik lekker weg lezen en ik genoot erg van alle personages, vooral diegene uit De Selectie trilogie. Het einde vond ik matig, maar ondanks dat kon ik toch van het verhaal genieten. Gewoon een lekker boek met prinsen en prinsessen en een scheutje drama. Heerlijk!

3 half Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top