Juli is Sarah J. Maas maand

Posted on juni 29, 2016 in Fantasy/ Young Adult

Ik vind het ontzettend tof dat er twee boeken van Sarah J. Maas deze maand worden vertaald. Alleen het punt is… ik heb de eerste delen er nog niet van gelezen… Daarom besluit ik deze maand om te dopen tot Sarah J. Maas maand (bekt ook zo lekker) en ga ik Glazen troon en Hof van doorns en rozen lezen. 

Ik heb echt ontzettend veel goede verhalen gehoord over Sarah J. Maas. Sowieso al een aantal jaren vanuit het buitenland en Booktube, maar de laatste paar maanden ook in Nederland. Het eerste boek dat ik ga lezen, Glazen troon, heb ik al een meer dan een jaar in mijn boekenkast staan, maar nog nooit gelezen.

Glazen troon – Sarah J. Maas

Ze wordt door twee mannen bemind Het hele land vreest haar Alleen zij kan het koninkrijk redden Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Hof van doorns en rozen klinkt wat bekender, zeker omdat er destijds een gemaskeerd bal was ter ere van dit boek. Ik baalde echt dat ik daar niet naar toe kon gaan. Gelukkig had ik nog de toffe foto’s die op Instagram werden geplaatst. Marjolijn heeft dit boek al gerecenseerd op Leesmee, waardoor ik nog meer benieuwd ben geworden.

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Hebben jullie deze boeken al gelezen? Zijn het aanraders?

9 Comments

 • Reply Thyrze juni 29, 2016 at 15:02

  Goed idee! Ik heb beide eerste boeken al wel gelezen, maar ‘Throne of Glass’ (ik heb dat boek in het Engels) is alweer zo lang geleden dat ik ‘m eigenlijk zou moeten herlezen voor ik verder ga met de rest van de serie…

 • Reply Janita juni 29, 2016 at 15:37

  Drie woorden: Lees deze boeken! Ze zijn zo goed! <3

 • Reply Emmy juni 29, 2016 at 18:03

  Jaaaa heel veel plezier <3

 • Reply Madelon juni 30, 2016 at 09:04

  Ik heb haar boeken nog niet gelezen, maar beide lijken me super! Ik heb Hof van doorns en rozen ook voor mijn verjaardag gevraagd 🙂

 • Reply Annabel juni 30, 2016 at 09:14

  Dit is echt mijn favoriete auteur! Als zij een boek uitbrengt pre-order ik hem zonder te weten waar hij over gaat. Dus ja heel veel leesplezier!

 • Reply zwartraafje juni 30, 2016 at 20:02

  De glazen troon heb ik al gelezen maar ik ben nog steeds erg benieuwd naar Het hof van doorns en rozen. Daar ben ik tot nu toe nog steeds niet aan toegekomen.

 • Reply Nicky juli 2, 2016 at 16:34

  Zelf heb ik Hof van Doorns en Rozen al gelezen, en ik vond hem erg goed. Ik wil ook erg graag haar andere boeken lezen. x

 • Reply Sanne juli 3, 2016 at 10:34

  Ik moet ze helaas ook nog allebei lezen. De boekenwinkel heeft ze niet altijd helaas. Maar wel leuk dat het de maand is van deze schrijver.

 • Reply Sabrina juli 5, 2016 at 18:46

  Ik heb van het weekend throne of glass gelezen en hij viel mij helaas een beetje tegen. Het was niet slecht, maar lang niet zo spectaculair als ik hoopte. Ik hoop dat het boek jou beter bevalt. Ik ben heel benieuwd.

 • Leave a Reply

  Back to top