Mijn boekige voornemens voor 2017

Posted on januari 2, 2017 in Lijstje/ Persoonlijk/ Reading challenge

Het einde van 2016 was echt verschrikkelijk. Mijn (oud)tante, een vriend, mijn oma en mijn hondje overleden kort na elkaar. Ik ben blij dat het 2017 is en ik naar mooie dingen kan uitkijken. Vandaag vertel ik jullie welke boekige voornemens ik heb voor 2017.

Ik heb een lijstje gemaakt (sorry, ik ben dol op lijstjes) van boekige/blog relateerde dingen die ik dit jaar wil gaan doen.

Recensie boeken afwisselen met eigen boeken
Ik geloof dat ik dit ieder jaar zeg, maar ik wil zo graag mijn eigen TBR stapel kleiner maken. Niet door deze boeken weg te doen (wat ik regelmatig doe, vanwege ruimte gebrek) maar door ze te lezen. Ik heb echt te veel ongelezen boeken in mijn kast, omdat er steeds meer toffe boeken uitkomen. Ik wil niet alleen maar recensie boeken lezen, maar deze afwisselen met mijn eigen boeken. Meer pareltjes ontdekken.

Series uitlezen Ik was in 2016 al goed begonnen met de True Blood serie, ik heb nu bijna alle vertaalde delen gelezen. Het is een gewoonte van mij geworden om aan een serie te beginnen en dan na een paar delen over te gaan op een andere boek. Vervolgens duurt het meer dan een jaar voor ik weer aan de serie denk en tegen de tijd heb ik het idee dat ik niet meer weet wat er in de vorige delen aan de hand was. Ik herlees dan de boeken. Dit is eigen een cirkeltje dat ik in 2017 echt wil doorbreken, gewoon regelmatig een nieuw deel oppakken zodat ik de series uit lees.

Regelmatig gaan bloggen door in te plannen Artikelen plannen vind ik ontzettend lastig, omdat ik mijzelf door de weeks niet te tijd geef om te gaan zitten en artikelen te gaan typen. Hierdoor heb ik soms een week lang artikelen, maar de twee weken erna is het drukken en verschijnt er niets online. Ik wil in artikelen in gaan plannen, zodat er gewoon iedere week artikelen op Leesmee verschijnen. Het streven is om de dag een artikel gepland te hebben. Hier kan ik eventueel ook wat in verschuiven, zodat recensies van nieuwe boeken eerder online komen. Ik hoop dat dit beter voor mij werkt.

Alle boeken van mijn TBR lijst lezen Vorig jaar las ik meer boeken uit dit lijstje dan het jaar ervoor, dus ik heb goede hoop dat ik in 2017 nog meer boeken hiervan lees. Ik heb nu 20 boeken uitgekozen waarvan ik écht vind dat ik ze eindelijk eens moet gaan lezen, dat lijstje kun je hier vinden.

De Goodreads Reading Challenge doen met een doel van 85 boeken Vorig jaar las ik iets meer dan 80 boeken, ongeveer dezelfde hoeveelheid als het jaar ervoor. Dit was met gemak behaald, dus nu wil ik een iets hoger doel dat wel realistisch is om te halen. Aangezien ik het eerste halfjaar van 2017 druk met mijn scriptie ben en daarna (als het goed is) kan afstuderen, kan ik dit wel halen. Vooral ’s avonds lees ik veel om mijn hoofd leeg te maken voor het slapen gaan.

Meer afspreken met mijn (blog)vrienden Oudjaar heb ik gevierd met Emmy, Thyrze en Melisa en het was het beste wat mij overkomen is. Ik vind het heerlijk om een dagje ergens te gaan shoppen, vervolgens te gaan lunchen (aka veel taart eten) en dan gewoon heerlijk bij te kletsen over alles. Ik hoop dat ik in 2017 mijn rijbewijs haal, dus dan wordt het ook makkelijker om heel Nederland door te reizen.

Meer vloggen In 2016 kwam ik erachter dat ik een YouTube kanaal wilde maken, maar dit kwam niet  echt van de grond. Ik vond het heerlijk om te vloggen bij events en sfeerfilmpjes te maken, maar echt filmpjes waarbij ik aan het praten ben, vond ik niet zo heel leuk. Ik wil komend jaar bij events, dates met mijn blogvrienden meer gaan filmen. Niet alleen omdat ik dit leuk vind om te doen, maar het is ook gaaf om dit dan allemaal later terug te kijken.
Misschien dat ik ook nog unboxings in hauls blijf filmen, maar ik vind het net zo leuk om hier foto’s van te maken en op mijn blog te posten.

Samen maken wij van 2017 een top jaar! Wat zijn jullie voornemens?

8 Comments

 • Reply Thyrze januari 2, 2017 at 13:39

  <3

 • Reply Joanydvv januari 2, 2017 at 17:56

  Wat een mooie voornemens. Na zo’n verdrietig einde van 2016 ben ik ook blij dat het 2017 is. Ik hoop dat het een fantastisch jaar wordt voor jou en voor Leesmee.nu ^^

 • Reply zwartraafje januari 2, 2017 at 18:49

  Daar hoef je je niet voor te verontschuldigen hoor. 😉 Ik ben zelf he-le-maal gek van lijstjes. Eigenlijk ben ik grotendeels daardoor van plan om dit jaar met een Bullet Journal te beginnen. Het lijkt me immers super leuk om enkele jaren later door de lijstjes heen te bladeren. Verder wil ik net als jij liefst zoveel mogelijk eigen boeken lezen. Bloggen met een planning werkt voor mij persoonlijk heel goed. Dat blijf ik dan ook in 2017 gewoon verder doen. Al ga ik mss wel iets minder boeken recenseren tot ik uit mijn leesdip ben geraakt.

 • Reply Anouk januari 2, 2017 at 19:04

  Mooi lijstje! Mijn plan is ook om vooral boeken van mijn TBR stapel te lezen, want ik word soms wel een beetje zenuwachtig als ik al die ongelezen boeken in mijn kast zie staan, haha. Verder vind ik je unboxings en hauls erg leuk om te kijken, dus zeker blijven doen! Veel succes dit jaar 🙂 ♥

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) januari 2, 2017 at 20:03

  Mooi lijstje Esmee! Ik ga ook proberen eigen boeken af te wisselen met recensie-exemplaren, ik heb ook nog genoeg ongelezen boeken in mijn boekenkast die snel aan de beurt moeten komen! 🙂

 • Reply Jessica januari 2, 2017 at 20:56

  Wat een mooie voornemens Esmee. 😀

  Ikzelf ben ook veel aan het vooruit plannen en merk dat ik daardoor veel meer rust heb. Dus ik raad dat ook zeker aan. 😀

 • Reply Jelle januari 4, 2017 at 23:00

  Chispa… 🙁

 • Reply Melisa januari 5, 2017 at 09:33

  Lookin good! Ik moet ook maar eens goed lees voornemens maken. Door het jaar heen kan ik jullie niet veel zien, maar we gaan zeker nog taart eten voor ik weg ga, oeh of die milkshakes!

 • Leave a Reply

  Back to top