Grannie’s Leeslijst voor 2017

Posted on januari 4, 2017 in Reading challenge

Thyrze en ik geinen al een poos dat wij Grannies zijn, omdat wij niet van stappen en laat naar bed gaan houden. Nu hebben wij twee andere Grannies aan ons groepje toegevoegd, namelijk Emmy en Melisa. Samen hebben wij de Grannie’s Leeslijst verzonnen.

Deze leeslijst is eigenlijk gewoon een normale lijst met doelen waarbij je boeken kan zoeken. Wij merkten dat sommige lijsten erg moeilijk waren om helemaal  afgestreept te krijgen, dus wij verzonnen er eentje waarbij wij onze eigen boeken konden kiezen, wat weer een extra motivatie is om onze TBR stapel te verkleinen.

De Grannie’s gaan het volgende lezen:
– Een boek met een blauwe cover
– Een gekregen boek
– Een klassieker voor kinderen
– Een serie uitlezen
– Een boek met meer dan 400 pagina’s
– Een vertaald boek
– Een boek van een Nederlandse auteur
– Een aanrader van een vriend/in
– Een recensie exemplaar/ARC
– Een boek uit een boekenbox
– Een boek met minder dan 250 pagina’s
– Grannies pick
– Een gewonnen boek
– Gebaseerd op een sprookje
– Een gehypet boek


Ik heb in ieder geval nu veel meer zin om mijn enorme TBR stapel aan te pakken en in 2017 flink wat eigen boeken te gaan lezen. Als je bij wilt houden welke boeken ik al heb gelezen (en ook gerecenseerd in 2017), kun je hier klikken. Wil je weten welke boeken ik van mijn TBR lijst al heb afgestreept, kun je hier klikken.
Bij een aantal punten heb ik al een idee welk boek ik daarvoor ga oppakken, maar dat houd ik nog even geheim. Je kunt het lezen in de wrap-up van januari!

Doe jij in 2017 mee aan challenges?

9 Comments

 • Reply Thyrze januari 4, 2017 at 09:10

  Hahahahaha, grannies <3

 • Reply Katja januari 4, 2017 at 10:46

  Haha, geweldig!

  Ik probeer dit jaar 75 boeken te gaan lezen en mijn doel is om de boeken van Harry Potter (deel 4 t/m 7) dit jaar uit te lezen.

 • Reply Marleen januari 4, 2017 at 15:59

  Mooie uitdaging haha.

 • Reply Luna januari 4, 2017 at 19:34

  Ik doe de klassieke Goodreads-challenge (85 boeken)
  Ik wil graag ‘het rondje Nederland’ doen, oftewel: boeken die zich in verschillende provincies afspelen. Ik lees heel graag boeken van Nederlandse auteurs, dus dit is een extra verdieping hierin.

  De Rory Gilmore challenge klinkt ook tof, maar het triggert me niet genoeg om het te gaan doen.

 • Reply Melisa januari 5, 2017 at 09:29

  ❤ grannies for life! Ik lees nu al me boekenbox boek en begin daarna aan een gekregen boek 🙂

 • Reply Joanydvv januari 5, 2017 at 23:42

  Wat een toffe lijst ? Ik probeer dit jaar de boekenbingo achterin het boekendagboek compleet te maken, maar dat gaat me nooit lukken. Een van de opdrachten is namelijk: lees een boek met een personage die dezelfde naam heeft als jij… Dat lukt dus nooit met mijn naam :’)

 • Reply Kwante januari 6, 2017 at 15:38

  Wat een leuke challenge! Ik doe natuurlijk de Goodreads Challenge en ook de Shelf Control Challenge. Verder ben ik nog aan het rondsnuffelen naar overige challenges!

 • Reply Madelon januari 7, 2017 at 12:19

  Hahaha, grannies.
  Ik werd door mijn rij-instructeur altijd uitgescholden voor oma omdat ik nooit snel durfde te rijden xD En ik hield ook nooit van uitgaan en laat naar bed gaan enzo, tot voor kort. Dus ik voel me nu niet zo’n oma meer. Maar wie weet ga ik jullie lijstje ook afvinken (als dat mag als non-grannie :P)

  • Reply Esmee januari 7, 2017 at 12:57

   Haha ja tuurlijk! 😀

  Leave a Reply

  Back to top