Boekhaul: mei 2015

Posted on juni 3, 2015 in Haul

Oops, vorige maand was ik vergeten om mijn nieuwe boeken te laten zien! Gelukkig ben ik het nu niet weer vergeten, dus hierbij mijn mei 2015 boekhaul. (Het zijn weer uber veel boeken.)

Haul mei In mei ben ik (na een heerlijke high tea bij Kim thuis) met Kim en Marjolijn naar de Boekenzolder in Leiden gegaan. Hier mocht je maximaal vijf gratis(!) boeken uitzoeken. Een aantal jaar geleden zijn wij ook gegaan, maar toen vond ik niets leuks. Dit keer was het anders! Wat een geweldige boeken! Ik had een hele stapel boeken gevonden, maar aangezien ik er vijf mocht meenemen, koos ik bovenstaande boeken.
I am Number Four – Pittacus Lore had ik al zelf, maar aangezien dit de grote versie was, besloot ik deze mee te nemen en wanneer ik terug zou gaan, mijn versie inleveren. De Da Vinci code – Dan Brown wil ik echt al een hele poos. Ik heb nog geen enkele Dan Brown boek gelezen, maar de verfilmingen ervan vind ik erg goed. Het boek Nachtzwemmen – Lucy Clarke klonk veel belovend en aangezien ik al een aantal keer dat boek in mijn handen had, besloot ik hem mee te nemen.
Daarna vond ik Nachtbeeld – Michelle Jaffe, een YA thriller waar ik al een poosje naar opzoek ben. Een andere Ya thriller van haar, Waanidee, heb ik ook al.
Een aantal jaar geleden was ik dol op de Vampire Diaries boeken en heb hier veel van gelezen, maar Schaduwzielen – L.J. Smith volgens mij nog niet. Wat fijn dat deze er ook lag!
Haul mei 5 Ook ben ik een dagje met Kim naar Utrecht gegaan. Eerst gingen wij lunchen bij de yoghurt barn en vervolgens naar een kringloopwinkel. Daar vond ik Een storm van zwaarden – George R.R. Martin. Het boek was overduidelijk gelezen en was maar drie Euro. Ik besloot deze mee te nemen, omdat ik het eerste boek van GoT ook in deze paperback versie heb. Aangezien ik al eerder De Da Vinci code had meegenomen, wilde ik daar Het verloren symbool – Dan Brown ook aan toevoegen. De beide boeken passen ook heel goed bij elkaar.
Aangezien ik nog een paar boekenbonnen had, zijn wij nog naar Broese gegaan. Daar vond ik bij de tweedehands boeken De troon van vuur – Rick Riordan. Waaaaaat!! Meegenomen natuurlijk. Nu heb ik bijna alle Rick Riordan boeken compleet! Hij was voor een tweedehands boek best duur, 10 Euro, maar het is volgens mij nog ongelezen. Er zaten geen kreuken in de rug. Dat zelfde geld voor De kracht van zes – Pittacus Lore. Ook ongelezen, alleen was dit boek 7,50 . Ik was echt super blij met de aankoopjes van die dag. Haul mei 4
Wat ik nog nooit eerder heb gezegd – Celeste Ng klonk veel belovend en inmiddels ben ik er ook in begonnen. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet vinden, aangezien alle personages uitgebreid worden voorgesteld. Ik ben zeer benieuwd wat voor wending het boek krijgt. The Reading Challenge – Mila Levchenko is een super leuk boekje om je te helpen bij jouw reading challenge. Ik ben nu ook op Instagram begonnen met de 30 dagen foto challenge, dus super leuk als je mij wil volgen: Leesmeenu
Vermist – Sophie McKenzie mocht ik lezen voor Chicklit en was een boek waar ik erg naar uitkeek, maar eigenlijk wat tegenviel. Ik voelde mij te oud voor dit boek, aangezien het duidelijk voor tieners was geschreven.
Ook De bloemenjaren – Erica James koos ik uit om te recenseren voor Chicklit en tot nu toe vind ik het vooral heel emotioneel. Het verhaal was anders dan ik had verwacht, maar niet minder mooi. Haul mei 2 Begin mei ben ik met een paar leuke boekbloggers naar het boekenfestijn gegaan. Het plan kwam echt heel onverwachts, want eigenlijk wilde ik niet zoveel boeken meer kopen. Gelukkig viel het boeken festijn wat tegen en kocht ik alleen twee graphic novels. Vampire Academy, vond ik erg lijken op het boek. Heel fijn, want aangezien het meer dan een jaar geleden is dat ik het boek heb gelezen, was ik bang dat ik het zou moeten herlezen voordat ik verder zou gaan met de serie. Nu hoeft dat niet! De graphic novel van Once upon a time vond ik eerlijk gezegd wat tegen vallen, maar wel een leuke aanvulling op de serie. Dit verhaal sluit goed aan bij enkele afleveringen uit het eerste seizoen, dus als je die hebt gezien hoef je niet bang te zijn voor spoilers. Haul mei 1Wat recensie exemplaren betreft ben ik afgelopen maand weer flink verwend! After 2 – Anna Todd is een boek waar ik super lang naar uit keek, inmiddels heb ik hem bijna uit! Komende zondag ga ik naar Amsterdam om haar te ontmoeten en kort te interviewen.
Ik weet niet zo goed wat ik van Ik zal je vinden – Monica Hesse vind. Ik ben niet heel dol op oorlogsverhalen, maar op de één of andere reden, spreekt dit boek mij wel aan. Dat zelfde geld voor Storm: het paard van een dollar – Lauren ST John. Ik ben totaal geen paarden fan, maar de opmaak van dit boek is super mooi. De bladzijden zijn fel roze, hoe gaaf is dat! Van het boek Bloedlijn – Felix Francis, wat toevallig ook een beetje over paarden gaat, kan ik nog niet veel vertellen. Ik heb er best wat goede verhalen over gehoord, waardoor ik best benieuwd ben geworden.
Ik was al een hele poos nieuwsgierig naar Niets te verliezen – Sarah Dessen, aangezien ik veel goede verhalen over haar boeken heb gehoord. Ik kan niet wachten om hier in te beginnen. Dat zelfde geld voor Makkelijk – Tammara Webber, een new adult boek van uitgeverij Zomer en Keuning. Zij geven heerlijke new adult boeken uit, dus ik verwacht veel goeds van dit boek!
Ik kreeg van uitgeverij Karakter het boek Zodiak: Het 13e huis – Romina Russel, een boek dat te maken heeft met sterrenbeelden. Het boek ziet er echt prachtig uit!
Het laatste boek van deze mei 2015 boekhaul is Waar het licht is – Jennifer Niven. Volgens mij gaat dit boek mij echt aan het huilen maken.

Welke boeken lijken jou leuk?

10 Comments

 • Reply Jacoline juni 3, 2015 at 09:58

  Ik ben zelf nog benieuwd naar het tweede deel van After, ik vraag me namelijk af of het verhaal na een bepaald aantal pagina’s niet erg in de herhaling valt. Verder vond ik Makkelijk een goed boek, dus ik hoop dat je daarvan gaat genieten (en natuurlijk ook van al die andere boeken die je hebt gekocht/gekregen, want het is inderdaad wel echt een enorme stapel!)

 • Reply Nynke-Boudien juni 3, 2015 at 10:16

  Ik heb inmiddels alle delen van After gelezen en ondanks dat het boeken wel wat langdradig zijn en het verhaal vaak in herhaling valt, heb ik er toch van genoten. Waar het licht is vond ik een prachtig boek, ik hoefde er niet om te huilen maar het verhaal was wel erg mooi.

 • Reply Lisa juni 3, 2015 at 10:19

  Ooooh, ik heb even de cover opgezocht van Zodiak en die is echt héél mooi! <3333 Jaloers haha! Verhaal klinkt ook tof!

 • Reply Lieke juni 3, 2015 at 10:41

  Wat een hoop boeken weer 😀 Altijd leuk om te zien ^^ En die boekenzolder lijkt me wel wat zeg, haha! Ik ben ook best wel benieuwd wat er zo leuk is aan After, ik laat me nogal afschrikken door die dikke pil :p

 • Reply Emmy juni 3, 2015 at 10:45

  Ik ben heel benieuwd naar Zodiak!

 • Reply Zwartraafje juni 3, 2015 at 11:49

  Die The Reading Challenge lijkt me echt een leuk boek. Ik ben ondertussen alvast aan het meedoen met de foto challenge. Dat die me weer een excuus bezorgt om in mijn boekenkasten rond te snuffelen is uiteraard handig meegenomen. 🙂

 • Reply Thyrze juni 3, 2015 at 17:30

  Oeeeh ik ben zooo benieuwd naar Zodiak! Super leuke boeken ;D

 • Reply Madelon juni 3, 2015 at 18:50

  Dat zijn inderdaad veel boeken. En nog beter: veel mooie boeken! Ik ben er stiekem wel een beetje jaloers op, hihi.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) juni 3, 2015 at 19:56

  Wat een grote Book Haul zeg! Wij moeten ook maar eens een bezoekje brengen aan de boekenzolder, kan ik je erna wel een rondleiding geven door Leiden 🙂

 • Reply Annabel juni 4, 2015 at 09:58

  The reading challenge heb ik ook! Ik vind het nu al een leuk boekje haha. Ik ben benieuwd naar wat jij van After 2 vindt. Ik ben hem nu ook aan het lezen.

 • Leave a Reply

  Back to top