Wat ik gelezen heb in mei 2015

Posted on mei 30, 2015 in Persoonlijk/ Reading challenge

Vorige maand las ik echt heel weinig, dankzij één bepaald boek. Nu ik dat boek heb weggelegd, merk ik dat mijn zin om te lezen weer terug is. Vandaag vertel ik jullie welke boeken ik in mei 2015 gelezen heb.

Afgelopen maand heb ik negen boeken gelezen. Klinkt erg veel, maar twee boeken waren graphic novels en een ander boekje was een novella. Toch ben ik blij dat ik alle boeken met ontzettend veel plezier heb gelezen!
Gelezen mei

 1. Lekker is dat – Anne West (A book that takes place in my hometown)
  Oke, dit verhaal speelt zich niet helemaal af in mijn ‘hometown’, maar wel een stad waar ik graag kom namelijk Zoetermeer. Waarschijnlijk zal dit de stad/dorp zijn waar ik met mijn vriend ga wonen, dus ik vond dat Lekker is dat wel dat vakje mocht vervullen.
 2. Vampire Academy Graphic Novel (A book that became a movie)
  Door het zien van de film werd ik erg benieuwd naar de boeken en uiteindelijk vond ik zelfs deze graphic novel, die overigens eerder uit was dan de film. Deze graphic novel vond ik best wel oke en vond ik beter dan de film, omdat het probleem van Lissa beter naar voren kwam. Helaas vond ik Lissa niet knap getekend, terwijl zij wel knap zou moeten zijn.
 3. Once upon a time Graphic Novel (A graphic novel)
  Nog een graphic novel die ik las, deze van Once upon a time. Niet hetzelfde als de serie, maar wel leuk om te lezen als je de serie kent. De extra’s aan het einde van het verhaal vond ik echt prachtig, waardoor mijn rating omhoog ging.
 4. Ongemerkt (Het Legion #2) – Kami Garcia
  Ik keek zo ontzettend uit naar dit boek en heeft vervolgens aan alle verwachtingen voldaan. Ik ben zo blij met deze spannende serie en kan niet wachten op het volgende deel.
 5. Verslaving – Patricia Bonilla
  Ik vond het verhaal best wennen, maar toen het eenmaal spannend en mysterieus begon te worden, kon ik het niet meer wegleggen. Na de enorme cliffhanger, ben ik zo ontzettend benieuwd naar het volgende deel.
 6. Vermist – Sophie McKenzie
  Dit boek las ik voor Chicklit en ik moet zeggen dat het wat tegenviel. Het is echt een jeugdboek en dat was duidelijk te merken. De samenvatting van het verhaal kwam ook heel anders over in het boek zelf, maar misschien een andere reden is van mijn lichte teleurstelling.
 7. De prins & De lijfwacht (The Selection #2,5) – Keira Cass
  Echt heerlijk om weer over Maxon en America te lezen! Na het lezen van de novella kreeg ik opeens zin om de Selectie trilogie te herlezen. Misschien dat ik dat in de zomer ga doen. Het verhaal van Maxon en Aspen voegde niet heel veel toe, maar was wel geweldig om te lezen. De muzieklijst & stambomen maakte dat helemaal af.
 8. De prinses (The Selection #4) – Keira Cass
  Ik vond het best wennen om de selectie van een andere kant mee te maken en ook hoofdpersoon Eadlyn maakte dat niet makkelijk. Het mooie is dat je echt de verandering van Eadlyn mee maakt.
 9. The Reading Challenge – Mila Jevchenko 
  Alle opdrachten heb ik inmiddels gelezen en daar word ik zo enthousiast van! Ik krijg meteen zin om alles in te vullen, maar ik vind het leuker om dat te doen als ik nu nieuwe boeken lees in plaats van alles in te vullen van boeken die ik al gelezen heb. Hier ben ik de komende maanden nog druk mee bezig!

Zoals je kan zien, hebben sommige boeken een Engels stuk tekst ernaast staan. Dit is voor de Popsugar reading challenge die ik doe. Ik probeer dit goed bij te houden, dus wanneer er een maand voorbij is, kijk ik weer welke challenges ik kan aanvinken. Bij sommige opdrachten heb ik al een idee welk boek ik kies. Zoals een boek met meer dan 500 pagina’s wordt After 2. En een boek met een antoniem in de titel wordt Water & Vuur (herlezen).
Readingchallenge

Eigenlijk wilde ik nog een TBR lijstje maken voor de maand juni, maar ik kwam er achter dat ik geen enkel boek van mijn vorige TBR lijst had gelezen. Dus voor juni houd ik dezelfde stapel aan, hopelijk ga ik het nu wel redden om de boeken te lezen.
TBR meiWelk boek zal ik als eerste gaan lezen komende maand? Mei 2015 was in ieder geval een fijne maand!

7 Comments

 • Reply Nynke-Boudien mei 30, 2015 at 09:56

  Girl Online vond ik erg leuk en dat boek leest heel snel weg!

 • Reply Emmy mei 30, 2015 at 10:07

  Mooie stapel Esmee! 😀

 • Reply Lilian mei 30, 2015 at 10:51

  Nice! Lekker veel gelezen 😀

 • Reply Jacoline mei 30, 2015 at 11:39

  Ik ben erg benieuwd naar wat je van Younger vindt! Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar elke keer dat ik het voorbij zie komen word ik er nieuwsgierig naar.

 • Reply Madelon mei 30, 2015 at 13:21

  Leuke boeken heb je gelezen afgelopen maand ^^

 • Reply Marjolijn mei 30, 2015 at 15:11

  Ik kies ook voor Online 🙂

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale mei 30, 2015 at 15:14

  Leuke boeken heb je gelezen!

 • Leave a Reply

  Back to top