Verslaving – Patricia Bonilla

Posted on juni 9, 2015 in Leeservaring/ Young Adult

Het duurde even voordat ik in dit boek begon, omdat ik niet goed wist wat ik er van kan verwachten. Eenmaal in het verhaal kon ik niet stoppen met lezen, ik moest te weten komen over de verslaving van Jesmee. 

Jesmee heeft bovennatuurlijke krachten, die recht tegenover elkaar staan. Ze gebruikt deze krachten dagelijks, maar niet zonder daarvoor een prijs te betalen. Toch kan ze er geen afscheid van nemen.
Al snel wordt ze meegesleurd in een voor haar onbekende, mythische wereld waarin ze continu op de grens staat tussen Goed en Kwaad. Beide partijen vechten om haar bovennatuurlijke krachten.
Jesmee raakt verstrikt in de hele situatie. Voor wie zal ze zich gaan inzetten? Wat moet ze doen? Met wie moet ze omgaan en wat is het beste voor haar eigen veiligheid en gezondheid?
Ondanks haar verwarring wordt al snel duidelijk dat Jesmee sterker en wellicht gevaarlijker is dan iedereen ooit had verwacht.
Jesmee heeft namelijk niet zomaar een gave… Voor haar is het een verslaving!

VerslavingIk vond het best gek om de naam ‘Jesmee’ te lezen, omdat ik het best vind lijken op mijn naam. Daarom was het heel fijn dus ook dat personage (Will)Liam haar naam steeds afkort met Jes. Jesmee is een bijzonder meisje, want wanneer wij haar net leren kennen is zij vrijgelaten door haar oom. Letterlijk, want zij heeft maanden opgesloten gezeten. De reden hiervan blijf lang mysterieus en hoewel wij steeds meer leren Jesmee en haar geheim, wordt pas tegen het einde alles goed duidelijk. Haar persoonlijkheid is moeilijk te omschrijven, vanwege haar verslaving. Er waren momenten dat ik Jesmee geweldig vond, andere momenten vroeg ik mijzelf af of ik een stuk van het verhaal had gemist door de plotselinge veranderingen. Dat bleek later niet zo te zijn en ook dat wordt gelukkig gedurende het verhaal duidelijk.

Wat mij opviel was hoe snel de tijd voorbij ging in het boek. In kleine tijd gebeurden er ontzettend veel dingen. Hierdoor kwam ik in het begin wat moeilijk in het verhaal. Na een aantal hoofdstukken was er nog geen week voorbij gegaan, maar Jesmee had al een relatie met iemand die zij net kende. Dat vond ik niet realistisch, maar het was grappig dat Jesmee dat ook had opmerkt en ook vond dat het wel ging.
Op een gegeven moment wordt er duidelijk wat precies de verslaving van Jesmee is. Het was iets wat ik niet had verwacht, waardoor ik eindelijk begreep wat het fantasie aspect was. Een aangename verrassing, moet ik zeggen, zeker omdat ik in het begin niet goed wist waar het verhaal naar toe ging.

Verslaving 1Het einde van Verslaving is echt verschrikkelijk (goed)! Wat een cliffhanger!  Ik voelde het al een poosje aankomen, maar toch kon ik het niet begrijpen. Ik wil zo graag verder lezen hoe het verhaal verder gaat en welke draai er aan het verhaal wordt gegeven. Het einde heeft mij overrompeld en hierdoor een geweldige afsluiter van Verslaving.
3 half Ster

6 Comments

 • Reply Madelon juni 9, 2015 at 12:11

  Ik vond het eind ook echt super! Ik las het op vakantie en ik geloof dat ik Patricia daarna een paar boze appjes heb gestuurd omdat ik vond dat ze me dit niet kon aandoen en dat ze snel het vervolg moest schrijven xD

 • Reply Jelle juni 10, 2015 at 17:54

  Jesmee? Jelle + Esmee?

 • Reply Vanessa juni 14, 2015 at 09:11

  Leuke recensie 😀

 • Reply Patricia juni 19, 2015 at 22:06

  Nogmaals bedankt voor je recensie Esmee! ^^

 • Reply Jessica juni 22, 2015 at 21:18

  Wat een leuke recensie. Ik heb dit boek ook nog liggen. Nooit geweten dat het een eerste deel was haha.

 • Leave a Reply

  Back to top