‘Ik ben een Kraai’ blogtour: Wylan

Posted on december 4, 2016 in Blog tour/ Young Adult

Normaal gesproken heet ik Esmee, maar vandaag ben ik even de vijfde Kraai in deze blogtour, Wylan. 

Muziek is belangrijk voor Wylan, aangezien hij niet kan lezen en muziek zijn manier van expressie is. Hoewel ik niet heel artistiek en zoals deze Kraai, ben ik wel ontzettend dol op muziek. Muziek kan zoveel vertellen, waar woorden te kort schieten. Huilen om liedjes vind ik prachtig, omdat het rauwe emotie is wat soms naar boven komt.
Muziek helpt mij om rust in mijn hoofd te krijgen en soms dan ook om in slaap te vallen.
Ik zing ontzettend vals, maar toch droom ik van een leven waarbij het leven een musical wordt en je op straat gewoon kunt zingen zonder dat iemand je aan kijkt alsof je niet goed bent.
wylan_van_eckWylan en ik hebben de liefde voor muziek gemeen en daarom werd ik meteen enthousiast toen Emmy aangaf dat zij Kraaien zocht. Éen van de blogger Kraaien zou in het thema van Wylan’s personage een playlist  maken. Perfectie!

Divenire – Ludovico Einaudi

Dit is voor mij een heel bijzonder muziekstuk. Toen ik vorig jaar mijn moeilijke periode had, was Divenire een ontzettende steun voor mij. Iedere avond dat ik moeilijk in slaap kon komen, luisterde ik dit liedje.
Toen ik laatst het dankwoord van Leigh Bardugo in List en Leugens las, werd deze componist, Ludovico Einaudi genoemd. Leigh beschreef dat zij veel dank aan hem had en List en Leugens werd geboren toen zij een bepaald lied vn hem luisterde. Heel bijzonder, omdat deze componist ook voor mij veel betekende.

In the Hall of the Mountain King – Edvard Grieg

Dit nummer doet mij zo aan het begin van List en Leugens denken! Het begin heel rustig, maar toch voelt de lading erg zwaar. Ik word nerveus van dit lied, alsof het begin aan het opbouwen naar iets groots.
In het eerste stuk in List en Leugens, het hoofdstuk van Inej (na het stuk van Joost) staat er iets te gebeuren. Als lezer is dat op dát moment nog niet helemaal duidelijk, maar de spanning wordt steeds groter. Het zinderde op mijn huid en tijdens het lezen kreeg ik hetzelfde gevoel als bij ‘In the Hall of the Mountain King’.

Waltz of the Flowers – Tchaikovsky

Er zijn niet veel liedjes dat mij aan de Kraaien uit List en Leugens doen denken, maar Waltz of the Flowers wel. Hoewel Inej misschien niet zo schattig is met haar verzameling messen, vind ik haar wel net zo teder en fijn als een ballerina. Zij lijkt mij sierlijk, vooral de manier waarop zij kan bewegen zonder dat iemand haar hoort. Haar bewegingen zien er in mijn hoofd uit als een bepaalde dans, waar dit liedje goed bij van pas komt.

Howlin’ for your – The Black Keys

The Black Keyes worden ook genoemd in het dankwoord van Leigh Bardugo. Ik raakte meteen geintereseerd en begon op Spotify hun nummers te luisteren. Één lied sprong er voor mij uit en dat was ‘Howlin’ for you’. Als ik aan het groepje Kraaien denk, zie ik zoveel verschillende soorten mensen bij elkaar, die eigenlijk geen idee hebben wat zij doen. Vooral het stukje ‘There’s something wrong, With this plot, The actors here, Have not got, A clue’ doet mij denken aan Kraai Kaz als hij het even niet meer weet hoe hij zijn groepje bij elkaar moet houden voor ’the bigger picture’.

In a Time Lapse – Ludovico Einaudi

Het laatste lied uit mijn playlist en daarom ook de meeste speciale. Zoals ik hierboven al genoemd heb, luisterde Leigh Bardugo veel naar componist Ludovico Einaudi, maar het meeste naar het stuk ‘In a Time Lapse’. Deze kende ik eerlijk gezegd nog niet, maar na het beluisteren van dit prachtstuk, begrijp ik helemaal in wat voor vibe Leigh Bardugo zat tijdens het schrijven. Het past zo goed bij List en Leugens! Als ik mijn ogen sluit en alleen luister naar ‘In a Time Lapse’ kan ik voor mij zien hoe ik zelf de straten van Ketterdam bewandel en zo tegenover de Kraaien kom te staan. Ik zie ze allemaal voor mij.
Het muziekstuk heeft wat duisters en hard, iets hoe ik ook het boek zou beschrijven. Het is prachtig, net zoals List en Leugens.

Komende week is het de beurt van onze laatste Kraai, Eline. <3

No Comments

Leave a Reply

Back to top