To Be Read plannen voor 2017

Posted on december 5, 2016 in Persoonlijk/ Reading challenge

Voor de derde keer ga ik een TBR pagina maken, waar ik goed in de gaten kan houden welke boeken ik echt wil lezen en of mij dat lukt. Maar eerst even terugblikken op mijn To Be Read van 2016.

Oke, ik faalde. Van de 38 boeken heb ik niet eens de helft gelezen. Ik wilde het echt wel, zeker bij de series waarvan ik nog een aantal delen moest lezen. Met de ‘True Blood’ serie ben ik goed op weg en deze serie krijg ik zeker in 2017 uit. Ik heb het niet helemaal slecht gedaan, omdat ik toch een aantal boeken wél heb gelezen.
Dit gezegd te hebben, ga ik mij nu richten op het jaar 2017. Samen met Emmy en Thyrze heb ik een ‘TBR hulp clubje’ opgericht. Samen willen wij onze TBR stapel enorm verkleinen.
Het idee is ontstaan in een bubbelbad tijdens de Best of YA sleepover. Ik vertelde over mijn recensie-exemplaren en groeiende TBR stapel spanningen en de meiden herkende dit meteen. Er zijn nog zoveel boeken die ik mega graag wil lezen, maar er staan ook weer veel nieuwe toppers in mijn Boek release lijst, die de komende maanden uitkomen. Ik kan onmogelijk alles lezen en op dit tempo met nieuwe boeken die op mijn To Be Read lijst komen, zal ik nooit alles gelezen kunnen hebben.

Wat is het plan?
Het ‘TBR hulp clubje’ gaat elkaar motiveren om eigen boeken te lezen. Wij helpen elkaar met kiezen (iets wat bij mij het grootste probleem is, want als ik even niet meer weet wat ik wil/moet lezen, kies ik al snel voor de herlees optie) en lenen boeken uit, zodat eventueel ook de vervolg delen meteen gelezen kunnen worden.
Natuurlijk mogen er ook nieuwe boeken gelezen worden, zo lang maar de TBR stapel flink verkleind wordt.
kast-1

Hét TBR lijstje voor 2017
Ook voor dit jaar heb ik weer een lijstje gemaakt, maar om het voor mijzelf leuk te houden veel minder boeken hierop gezet. Ik heb dit keer voor 20 boeken gekozen, zonder vervolgdelen (deze kan ik er eventueel later bij zetten). Het plan is om na 10 gelezen boeken, weer nieuwe boeken aan het lijstje toe te voegen. Tips en suggesties zijn zeker welkom!

 • Cinder – Marissa Meyer
 • Fangirl – Rainbow Rowell
 • Safe Haven – Nicolas Sparks
 • Angel – L.A. Weatherly
 • Verslingerd #2 – Lisette Jonkman
 • De IJzeren Engel – Cassandra Clare
 • Een Frozen Hart – Elizabeth Rudnick
 • Zielen – Stephenie Meyer
 • De zoon van Neptunus #2 – Rick Riordan
 • Storm en Stone – Joss Stirling
 • Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
 • Hart van Inkt – Cornelia Funke
 • Marionet – Aimee Crater
 • Rode letters – Anne Bishop
 • Het Bernini Mysterie – Dan Brown
 • Tess #2 – Lara Adrian
 • Ontwaken #1 & Strijd #2 – L.J. Smith
 • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
 • Free to Fall – Lauren Miller
 • Soulmates – Holly Bourne

Heb jij tips voor het verkleinen van de To Be Read stapel?

6 Comments

 • Reply Thyrze december 5, 2016 at 09:04

  Mooi lijstje! We gaan ervoor <3

 • Reply Emmy december 6, 2016 at 09:01

  We gaan dit gewoon doen en halen! Ik ben mijn doelen ook al aan het opschrijven.

 • Reply Madelon december 6, 2016 at 18:53

  Haha, dit is idd echt zo herkenbaar. Ik neem me ook vaak voor om niet zoveel nieuwe boeken aan te schaffen, maar uiteindelijk voeg ik op jaarbasis toch weer meer nieuwe boeken aan mijn lijst toe dan dat ik boeken lees. Ergens gaat iets mis xD
  Overigens moet je Angel echt gaan lezen hoor, die is zooooo gaaf <3

 • Reply zwartraafje december 10, 2016 at 22:43

  Ik besef heus wel dat het een luxeprobleem is hoor maar ik kom dus minder aan eigen leesvoer toe door de boeken die ik mag recenseren. Maar omdat ik ook wel echt die eigen boeken wil lezen én graag ook af en toe aan herlezen wil toekomen heb ik me voorgenomen om wat vaker nee te zeggen bij recensie-voorstellen. Wie weet lukt het me hierdoor in 2017 wel om mijn tbr wat te doen krimpen. Al mag ik dan natuurlijk niet teveel boeken bijkopen want dan wordt het uiteraard een nul-operatie

 • Reply Joanydvv december 29, 2016 at 11:07

  Zo’n herkenbaar probleem dit. Ik schaam me soms echt over de tijd die sommige boeken in mijn kast al stof staan te vangen zonder gelezen te worden. Vooral dikke pillen blijven staan en boeken die buiten mijn comfort zone liggen. Ik vraag eigenlijk nog maar zelden recensie-exemplaren aan, dat helpt gelukkig wel om wat vaker in mijn eigen kast te kijken ^^

 • Reply Annabel december 30, 2016 at 10:24

  Mooi lijstje, helaas geen tips want hen zelf ook een veel te grote TBR stapel….

 • Leave a Reply

  Back to top