Alleen voor haar (Sea Breeze #2) – Abbi Glines

Posted on januari 19, 2018 in Karakter/ Leeservaring/ New Adult

Het duurde even voordat ik in ‘Alleen voor haar’ begon, omdat ik nog erg moest wennen aan de Sea Breeze personages. Na het tweede deel, wil ik niets anders meer.

De playboy Cage is eigenaar van een luxe appartement waar het een komen en gaan is van gasten. Het merendeel van hen zijn bloedmooie meisjes met lange benen die nooit langer blijven dan een nacht of twee.
Als Cage plotseling een nieuwe huisgenoot krijgt in de vorm van Marcus, die zijn liefdesverdriet probeert te vergeten, verandert zijn leven volledig. Vanaf het moment dat Marcus bij hem woont, is er iemand te gast die hij maar niet kan vergeten.
Willow – Low voor vrienden – is het meisje met wie Cage wil trouwen, dat weet hij zeker. Maar ze zijn als dag en nacht, en Marcus begrijpt niet hoe Low het losbandige leven van Cage kan uitstaan. Wat ze eigenlijk nodig heeft is een echte man, iemand die knap én verstandig is, zoals Marcus. Maar algauw komen Cage, Marcus en Low erachter dat een driehoeksverhouding heel snel heel ingewikkeld kan worden.

In ‘Alleen voor haar’ speelt de love triangle ‘Cage – Low – Marcus’ een grote rol. Ik had mijn eigen ship en had ergens opgevangen dat deze niet samen zouden eindigen. Ik ging toen boos het boek in, omdat ik het Abbi Glines verweet dat zij niet beter voor haar personages zou zorgen. Uiteindelijk bleek (en daarom vertel ik niet welke ship ik had) dat ik mij nergens om druk hoefde te maken en dat alles goed zou komen. Dat veranderde ook de manier waarop ik naar deze serie keek. Ik vond het een rip-off van Rosemary Beach, de serie die ik na het eerste deel in mijn hart had gesloten. Bij de Sea Breeze serie duurde dat iets langer, maar nu wil ik ook al deze boeken verslinden.

Ik moet wel toegeven dat ik in dit boek ontzettend veel personages vond zitten. Misschien komt dat omdat het zeker een jaar geleden is dat ik Adem (eerste deel Sea Breeze) heb gelezen en dus misschien niet goed meer weet welke personages al eerder langs kwamen. Misschien is het omdat juist dit deel er voor zorgt dat je iedereen leert kennen en van ze gaat houden.
Wat ik ook minder vond, was de verhaallijn van Marcus en zijn familie. De keuzes de bepaalde familieleden hadden gemaakt en wat voor invloed dat had op andere personage was niet iets waar ik achter stond. Dit vond ik ook niet een ‘Happy End’ hebben, maar misschien komt dat nog…

Ik blijf het zeggen: echt goed zijn deze boeken niet, maar je lees ze in één dag uit. Het zit vol met onwaarschijnlijke, ongeloofwaardige romantische en dramatische scenes, maar juist dat is de kracht van Abbi Glines en de reden waarom ik zoveel van haar boeken houd. Ze lijken soms best op elkaar, zeker de personages, en ook dat vind ik heerlijk. Dit zijn fijne boeken om jezelf in te verliezen en gewoon even ontzettend te genieten van andermans drama. Ook daar zat ‘Alleen voor haar’ weer ontzettend vol mee.

Eindelijk ben ik ook dol op de Sea Breeze boeken! Gelukkig volgen hier nog vele delen van, dus kijk maar uit voor alle komende leeservaringen! ★★★,5

No Comments

Leave a Reply

Back to top