Top 10: Planken uit mijn boekenkast

Posted on mei 7, 2015 in Lijstje

Vandaag heeft Emmy gekozen voor een overzicht voor boeken planken. Echt heerlijk, want nu kan ik eindelijk mijn planken laten zien. Ik heb twee boekenkasten en alle andere boeken staan in een muur en liggen in bakken onder mijn bed. Ik heb geprobeerd om verschillende foto’s te maken, zodat jullie een goede indruk van mijn boeken’kast’ krijgen.

Kast

 • Kast één, (bijna alleen maar) ongelezen boeken Ik vind het fijn om de boeken van mijn TBR in mijn boekenkast te zetten, zodat ik goed kan zien welke boeken hoog op mijn TBR lijst heb staan. Deze boeken zal ik dan, naast recensie exemplaren, als eerste oppakken of meenemen op vakantie.
  Kast 1
 • Kast één (tweede rij), favoriete boeken/ongelezen boeken Sommige boeken zijn nog ongelezen, maar paste niet meer op de eerste plank. Gelukkig kunnen er twee lagen boeken in mijn kast, waardoor ik ze wel bij elkaar kon houden.
  Kast 2
 • Kast twee, ongelezen boeken Hetzelfde verhaal als kast één.
  Kast 3
 • Kast twee (tweede rij), mijn favoriete boeken Hier staan enkele van mijn favoriete series. Ik ben ooit van plan ze te gaan herlezen, dus heb ik ze op een plek staan waar ik redelijk goed bij kan.
  Kast 4
 • Boeken in de muur (meerdere stapels achter elkaar) Nog meer ongelezen boeken. Hier leg ik vaak nieuwe boeken in. Wanneer ik boeken heb uitgezocht en weggedaan, zorg ik dat de boeken hier een ander en beter plekje krijgen.
  Kast 9
 • YA bak Deze bak was oorspronkelijk bedoelt voor mijn YA boeken, maar door het geschuif van lege plekken, kan het zijn dat er ook andere boeken tussen zitten.
  Kast 8
 • Rechter zijkant van mijn bed Hier heb ik onbewust boeken geplaatst die ik graag wil lezen en iets bijzonders hebben. Het bijzondere gaat vooral om de manier waardoor ik deze boeken heb gekregen/gekocht.
  Kast 7
 • Linker zijkant van mijn bed Enkele gelezen en ongelezen boeken door elkaar. Eigenlijk heb ik deze niet echt geordend en zijn deze boeken willekeurig gekozen.
  Kast 5
 • Chicklit bak Dit zou mijn chicklit bak moeten zijn, maar is nu een soort rommel bak met diverse genres geworden.
  Kast 6
 • Rommel bak Ik had deze bak ooit een naam gegeven, maar zit nu zo vol met verschillende genres, dat ik maar heb besloten om het mijn ‘rommel bak’ te noemen.

Het is een kleine boekenkast tour geworden. Ik heb nog meer boekenbakken en ook in de muur staan veel meer boeken, maar die heb ik vandaag niet kunnen laten zien (anders zou het een top 20 worden) Ik hoop dat jullie het leuk vonden om in mijn boekenkast/bak te kijken!

6 Comments

 • Reply Marjolijn mei 7, 2015 at 08:12

  Jaaa boeken, boeken en nog eens boeken 🙂

 • Reply Jacoline mei 7, 2015 at 08:39

  Boekenbakken had ik nooit eerder gezien 😛 Maar raak je daarin je boeken niet kwijt eigenlijk (lijkt mij in ieder geval lastig om precies te onthouden welke boeken in welke bak uithangen)?

 • Reply Emmy mei 7, 2015 at 08:42

  Jij kan letterlijk slapen in de boeken. Love it.

 • Reply Zwartraafje mei 7, 2015 at 15:59

  Op zich vind ik die bakken een leuke oplossing, maar het lijkt me een beetje jammer dat je niet meteen het gewenste boek uit de kast kan nemen én er eerst nog naar op zoek moet gaan. Ik vind het wel leuk dat ik ze iedere keer zie staan wanneer ik van de woonkamer naar de eetkamer wandel.

 • Reply Lilian mei 7, 2015 at 18:16

  Haha ik moest lachen om Inwijding in je chicklit bak :p

 • Reply Lore januari 15, 2016 at 20:06

  Jij hebt een mooie verzameling boeken! Ik denk dat ik ook moet beginnen met bakken onder mijn bed..

 • Leave a Reply

  Back to top