The Friday Five: Enge boeken

Posted on oktober 28, 2016 in The Friday Five

Om bij het Halloween thema te passen, wilden Madelon en ik een top 5 maken van enge boeken.

CrypteDe Crypte & Grafstilte Twee van de engste boeken die ik ooit gelezen heb. Het gaat over een vrouw die geesten kan zien, maar van haar vader geleerd heeft om dit te negeren. Het eerste deel is een kennismaking met Amelia en hoe zij omgaat met geesten zien en pas in deel twee begint het verhaal echt. Ik ben dol op deze boeken (terwijl ik echt slapeloze nachten heb van angst als ik ze lees).
Lockwood Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap Nog een boek over geesten! Hoewel ‘De schreeuwende wenteltrap’ een jeugdboek is, kreeg ik meerdere malen tijdens het lezen kippenvel. Het tweede en derde deel heb ik nog niet gelezen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze boeken creepy zullen zijn.

Gone Girl Gone Girl Het verhaal zelf vind ik niet eng, maar de gedachte erachter. Diegene die de film hebben gezien of het boek hebben gelezen (aanrader!) weten denk wat ik bedoel. Echt crazy eng.
IMG_3719 De vier stadia van verval Holy crap, wat was dit boek eng! Nog voordat er écht iets gebeurde, vond ik het al mega eng. Ik geloof dat in één van de eerste bladzijdes de hoofdpersoon naar een vervallen huis loopt in de regen. Vanaf dat moment pieste ik al in mijn broek.

Het meisje in de trein Niet per se eng als in ‘er gebeuren enge dingen’, maar meer wat personage Rachel meemaakt. Niet alleen ziet zij tijdens haar treinreis iets vreemds in één van de tuinen, maar kan zij bepaalde gebeurtenissen ook niet goed herinneren en aan elkaar koppen. Ik vind het een angstig idee dat zij zichzelf niet meer durft te vertrouwen.

Welke boeken vinden jullie eng?

4 Comments

 • Reply Joanydvv oktober 28, 2016 at 09:39

  Ik vind ‘Say her name’ en ‘Hollow Pike’ van James Dawson echt heel erg eng. Daar kreeg ik ernstige nachtmerries van. En in ‘The diviners’ van Libba Bray zitten ook een paar bloedstollende scènes (van het ‘verstop je boek onder een bankkussen en negeer het drie weken voordat je verder durft’-kaliber).

 • Reply Madelon oktober 29, 2016 at 10:25

  Die van Lockwood heb ik ook op mijn lijstje staan, maar dan in het kader van dat ik die nog wil lezen, maar heb er de moed nog niet voor verzameld xD

 • Reply Anouk oktober 31, 2016 at 19:38

  Lockwood & Co is tof! Ik heb van de eerste twee delen niet wakker gelegen, maar het derde deel blijkt wel eng te zijn :’)

 • Reply Isabelle november 3, 2016 at 17:27

  Gone Girl heeft inderdaad een ‘enge gedachte’, heb je de andere boeken van Gillian Flynn ook gelezen? Die zijn misschien nog wel beter! En minstens zo twisted als Gone Girl

 • Leave a Reply

  Back to top