The Friday Five: Boeken die verfilmd moeten worden

Posted on november 28, 2016 in The Friday Five

Dit artikel kwam door een foutje vrijdag niet online, maar nu ik weer terug ben van de Best of YA sleepover, probeer ik het nog een keer. Op maandag een Friday Five over boeken die verfilmd moeten worden.
WiccaWicca. Misschien moet ik Wicca wel bannen uit mijn The Friday Five, aangezien er bijna geen enkele wee voorbij gaat zonder dat ik Wicca heb genoemd. Het is het wel waard, want ik ben dol op deze boeken serie.  Daarnaast zijn heksen gewoon gaaf om naar te kijken (zoals Charmed). Het liefst zou ik willen dat er van Wicca een serie wordt gemaakt, aangezien er 15 boeken zijn. Te veel om in één film te proppen, te kort om van één boek, één film te maken.

De kroon1De Selectie. Volgens mij zijn de rechten om hier een film van te maken wel verkocht, maar is er nog geen update of er wel echt een film over komt. Ik heb ontzettend genoten van alle boeken en zou het echt fantastisch vinden als hier een film of serie van komt ala Gossip Girl. Lijkt mij echt fantastisch.

IMG_1241De Grisha. Vooral het Russische sfeertje trok mij om deze boeken te lezen, maar toen ik eenmaal begon met lezen was het zoveel meer dan dat. Het heeft ook een magisch thema, waar ik echt dol op ben. Een film zou ik niet zo snel kiezen voor deze boeken, maar een serie of anime zou hier goed bij passen.

Kast
Percy Jackson. Hier zijn al twee films over, maar dat vind ik niet genoeg. En hoewel de films zeer vermakelijk zijn, zijn het niet echte trouwe boekverfilmingen. Veel dingen kloppen niet in de eerste film en zijn anders neer gezet. Over de twee film zijn er superveel dingen anders en (volgens mijn mening) echt heel stom, zoals het einde met Luke. Het hoeven trouwens niet eens films te zijn, met een televisieserie ben ik ook al tevreden.

Harry Potter. Ik kon deze boekenserie gewoon niet noemen. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb ontzettend veel liefde voor de Harry Potter films, maar ik ben wel van mening dat er belangrijke feiten zoals het achtergrond verhaal van Voldemort wel hadden moeten toevoegen. Misschien over een paar jaar dat hier een serie van gemaakt zou kunnen worden, één seizoen per boek en dan wat dieper op het verhaal en de thema’s in gaan. One can only dream…

Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden?

1 Comment

  • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) november 30, 2016 at 19:29

    Een serie van Percy Jackson en Harry Potter lijkt mij ook erg gaaf! Zeker met Percy Jackson kan dat heel mooi worden, aangezien elk hoofdstuk bij Percy Jackson al één groot avontuur is!

  • Leave a Reply

    Back to top