Fan casting: Duizend hoog

Posted on november 21, 2016 in Blog tour/ Young Adult

Afgelopen week bracht uitgeverij Moon het boek ‘Duizend hoog’ uit en er zijn zelfs al plannen om hier een televisie serie van te maken! Speciaal voor de ‘bookbirthday’ van Duizend hoog, heb ik zélf een fan casting gemaakt. 

In het boek Duizend hoog zijn er vijf personages die het verhaal aan ons vertellen. Voor deze fan casting heb ik acteurs en actrices gevonden die ik vind lijken op deze personages.

Leda Cole. Haar smetteloze, donkere en energieke uiterlijk worden zeer specifiek beschreven en het duurde even voor ik iemand gevonden had die ik op haar vond lijken. Ik heb gekozen voor Tiffany Boone, die in Beautiful Creatures de rol van Savannah Snow speelt. Haar lach op deze foto maakt haar energiek en ik vind haar ook erg mooi.

Eris Dodd-Radson. Het haar van Eris is rossig en lijkt wat krullerig te zijn. Via een machine kan zij haar haar stylen hoe zij dat wilt. Dat haar familie rijk erg is, speelt natuurlijk ook mee. Ik ken Kate Mara van de serie American Horror Story en hoewel ik niet meteen aan haar moest denken, kwam ik na wat googelen wel bij haar uit. Kate Mara ziet er ook deze foto happy uit, maar er verschuilt wel wat in haar ogen.

Rylin Myers‘ moeder is koreaans, maar nu ik de eerste paar hoofdstukken heb gelezen, lijkt het alsof ouders hun kinderen kunnen vormen hoe zij dat willen, aangezien Rylin én Leda allebei niet op beide ouders lijken. Misschien zit hier een ander geheim achter, want ik proef nu al de mysterie in het verhaal. Maar goed, even terug naar Rylin. Haar zusje lijkt wél op haar moeder, maar Rylin wordt beschreven met hoekige kaken. Toen vond ik Cassie Steele en vind haar gewoon perfect voor Rylin.

Watt Bakradi. Ik hoefde niets over Watt te lezen, aangezien ik meteen Robert Sheehan in mijn gedachte had. In het boek beschrijft Watt hoe zijn moeder voeger vaak Perzisch kookte, wat mij doet denken dat hij ook een Perzisch uiterlijk heeft. Door het haar en de wenkbrauwen heeft Robert Sheehan daar wel wat van weg.

Avery Fuller is een meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Als eerste kwam Serena in mijn hoofd, omdat zij in Gossip Girl ook één en al perfectie is. Toch vond ik de Serena die gecast was niet helemaal passen bij Serena in het boek (Blake is prachtiger, daar niet van) dus ik ben opzoek gegaan naar een ander perfect blond meisje. Toen vond ik Halston Sage. Misschien ken je haar van Paper Towns en de upcoming ‘Before I Fall’. Halston Sage vind ik er lievelijk uit zien, maar toch ook best badass.
Heb jij weleens een fan casting gemaakt?

2 Comments

 • Reply Madelon november 24, 2016 at 10:55

  Ik ken volgens mij al deze personages niet xD Haha.
  Maar wel leuk bedacht om zelf zo’n casting te maken ^^

 • Reply melissasbookworld november 25, 2016 at 12:49

  ik heb op vrijdag een vast ‘fanmade friday’ artikel en vorige week ook een fan-cast gedaan van een new adult boek. Ik vind het erg leuk om zulke artikels te schrijven 🙂 Je keus voor Avery vind ik erg geschikt, zo zie ik Avery ook wel voor me xD Voor de rest heb ik nog geen geschikte kandidaten kunnen vinden wat bij mijn verbeelding passen van de personages uit duizend hoog

 • Leave a Reply

  Back to top