The Friday Five: auteurs die volgend jaar naar Yalfest moeten komen

Posted on april 28, 2017 in The Friday Five

Ik ben nog zo vol van Yalfest 2017, omdat het zo gaaf was! De auteurs die dit jaar kwamen, zijn allemaal fantastische mensen, wie open stonden voor random selfies en fijn geklets over iets of over helemaal niets. Best moeilijk om mensen te vinden die aan deze awesomeheid kunnen voldoen en volgend jaar naar ons koude kikkerlandje kunnen komen…

Kerstin Gier Hoewel er momenteel niet iets nieuws verschijnt in het Nederlands van deze toffe auteur, lijkt het mij wel enorm gaaf om haar te ontmoeten. De Edelsteentrilogie is nog steeds één van mijn favoriete series. Na boekhangovers *kuch*ACOTAR*kuch* weet ik dat ik weer heerlijk kan wegdromen in het epische verhaal van Gwendolyn. Ik heb de gehele trilogie denk ik wel 6 keer gelezen en nog steeds houd ik er evenveel van als de eerste keer dat ik deze boeken las.

Sarah J. Maas Ik heb niet alle boeken van haar gelezen, maar ik vind wel dat ik mij fan mag noemen sinds ik Hof van Doorns en Rozen heb gelezen. Dat is nu bijna een jaar geleden en ik heb nog steeds heel veel feels wat betreft dit boek. Ik ben er nog steeds niet over heen wat dit boek voor mij betekende en sindsdien heb ik ook moeite om te beginnen in Hof van Mist en Woede. Gewoon voor de zekerheid als mijn hart het niet aan kan.

Joss Stirling Deze auteur zou ik graag willen ontmoeten om een hele egoistische reden: zodat ik Joss Stirling kan overhalen om nog meer boeken over de Benedict familie te schrijven. Iedere keer dat ik een ‘Soulmates’ boek lees, word ik weer helemaal verliefd op deze broers. Ik heb ook niet echt een voorkeur, ik zou ze allemaal wel willen hebben. Daarom hoop ik ook dat er nooit een einde komt aan deze serie.

Suzanne Collins Oké, de kans is echt mega klein dat zij komt, maar toch hoop ik haar ooit te ontmoeten. De Hongerspelen betekenen op zoveel manieren heel veel voor mij. Ik weet nog precies wanneer ik de boeken las en deze herinneren voelen zo warm en fijn aan.

Rick Riordan Ook bij deze auteur is de kans klein dat hij naar Nederland komt, omdat ik heb vernomen dat hij, vanwege zijn drukke schema van boeken schrijven, amper naar het buitenland vliegt. Heel jammer, want ik ben echt heel fan van zijn boeken. Yalfest is meer gericht op YA en de boeken van Rick Riordan zijn meer jeugd, maar ik denk echt dat niemand het erg zou vinden als hij op een event als Yalfest verschijnt.

Please, please, please, uitgevers! Mogen deze auteurs naar Nederland komen voor het volgende Yalfest?!

7 Comments

 • Reply Larissa april 28, 2017 at 07:22

  Mee eens! Goede selectie namen. Het zou leuk zijn als er ook een populaire Nederlandse auteur tussenzat

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) april 28, 2017 at 08:56

  Sarah Suzanne en Rick zouden zo mooi zijn. Ik kan niet wachten tot er auteurs worden aangekondigd voor volgend jaar! 😀

 • Reply Madelon april 28, 2017 at 17:03

  Sarah J Maas lijkt me ook super leuk! Al moet ik nog wel even een boek van haar lezen, haha. Maar toch, het idee trekt me wel, hihi.

 • Reply Rowan mei 1, 2017 at 14:43

  Jaaa Kerstin Gier, Sarah J. Maas en Suzanne Collins! Dat zou echt geweldig zijn. Daarnaast lijkt Brandon Sanderson ontmoeten me ook helemaal te gek, maar ik schat die kans ook heel klein helaas.

 • Reply Milou Visser mei 10, 2017 at 17:45

  Rick Riordan is echt een hele goede auteur en leuk lijstje, ik ben echt benieuwd wie er volgend jaar komen. ♡

 • Reply Ebe mei 11, 2017 at 19:59

  Joss Stirling en Rick Rioran, yes please ♥

 • Reply Lisanne juli 31, 2017 at 13:35

  Ik zou heel graag Sarah J. Maas, Marissa Meyer, Claudia Gray en Richelle Mead ontmoeten

 • Leave a Reply

  Back to top