Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan

Posted on juli 24, 2016 in Jeugd/ Leeservaring/ Serie

Ik ben groot fan van Rick Riordan en zijn boeken, zeker de verhalen over Percy Jackson, mijn meest favoriete halfgod. Daarom kon ik ook niet wachten om dit boekje aan mijn collectie toe te voegen. 

De bekende helden uit Percy Jackson en de Olympiers, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane bundelen hun krachten om samen te strijden tegen het kwaad.
In De zoon van Sobek onderzoekt Carter Kane geruchten over een monster dat gezien is op Long Island. Daar ontmoet hij de mysterieuze jongen Percy Jackson en hun ontmoeting is niet bepaald vriendelijk. De tovenaar en de halfgod moeten het samen opnemen tegen een gigantisch monster.
Een maand later ontmoet Annabeth Chase in De scepter van Serapsis de zus van Carter, Sadie. De dochter van Athena en de jonge magiër uit Brooklyn nemen het op tegen een vijand uit de oude wereld, Serapis. Nog verontrustender dan deze op macht beluste god zelf, is de openbaring dat hij wordt bestuurd door iemand die Sadie maar al te goed kent…
In De kroon van Ptolemaeus dreigen er nieuwe problemen. Een oude Egyptische magier genaamd Setne, is uit de dood opgestaan en experimenteert met Egyptische en Griekse magie in een poging om zelf een god te worden. Zijn krachten zijn zo groot, dat de vier helden samen zullen moeten werken om hem te verslaan.

Percy Jackson en de andere helden is een dun boekje, wat drie korte verhalen bevat. De zoon van Sobek, De scepter van Serpis en De kroon van Ptolemaeus zijn apart van elkaar te lezen, maar hebben alle drie wel dezelfde rode draad, waar het in het laatste verhaal allemaal om draait. Percy Jackson’s naam wordt genoemd in de titel, maar ook Carter en Sadie Kane en Annabeth Chase hebben ook een rol in de verhalen.

Wat mij opviel was dat het eerste verhaal geschreven is in de ik-persoon door Carter en het laatste verhaal door zijn zus Sadie. Het tweede verhaal draait om Annabeth, maar dat is geschreven in het derde-persoon. Behoorlijk verwarrend, zeker omdat ik soms al in de war was met wat de broeder en zuster Kane vertelden. Misschien was het ook niet helemaal handig om Percy Jackson en de andere helden te lezen, (waarbij de Kane’s een grote rol spelen) terwijl ik De avonturen van de familie Kane nog niet gelezen heb. Ik had het gevoel dat ik was miste, terwijl ik dat minder had als het ging om Percy en Annabeth.

IMG_4501
Aan het einde van het boek staat nog een woordenlijst, wat voor mij erg fijn was omdat ik op dat moment alleen nog maar de boeken van Percy Jackson had gelezen en dus weinig wist over de Egyptische goden. Het maakte veel duidelijk en ik weet zeker dat ik meer van dit boek zou hebben genoten als ik alle voorgaande boeken had gelezen. Het scheelde in ieder geval veel verwarring!

3 Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top