Nimona – Noelle Stevenson

Posted on september 1, 2016 in Graphic novel/ Leeservaring/ Young Adult

Ik geloof dat ik nog nooit zo enthousiast ben geweest over de komst van een graphic novel. Sinds afgelopen jaar lees ik steeds meer van dit soort boeken, maar Nimona springt er echt uit bij mij!

NIMONA is een impulsieve jonge gedaanteverwisselaar met een uitzonderlijk talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk BALLISTER ZWARTHART zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen.
Hun missie: bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven…
Dit en meer vind je in deze briljante graphic novel van Noelle Stevenson, die al je verwachtingen over het genre omverschopt.

Toen ik Blossom Books’ nieuwe Graphic Novel binnen kreeg was ik ontzettend benieuwd naar de looks van dit pareltje. Het boek is echt veel zwaarder dan ik had gedacht, met een soort glimmende hardcover en pagina’s die stevig en glanzend zijn. Te mooi om hem te laten liggen en ik ben  er meteen in begonnen.

Nimona 1Ik weet niet meer zo goed wat ik precies van het boek had verwacht, maar het was meteen ander dan ik ooit had kunnen denken! (Misschien komt dat, omdat ik bijna nooit achterflappen lees en afga van covers en meningen van vrienden/boekbloggers) Nimona is namelijk een stout meisje, wiens idool mega slechterik Zwarthart is. Wij zouden hem ook Zachthart kunnen noemen, aangezien de reden dat hij zo verbitterd is best wel schattig is.
Hoewel ik hoofdpersoon Nimona soms een tikkeltje irritant vond, hield ik ook ontzettend van haar. Haar leven is zo ontzettend mysterieus, maar ook zo tof, want zij kan veranderen in alle levende dingen; mensen, dieren en zelfs draken!

Wij zien in ‘Nimona’ een hele andere kant van het leven van schurken en de geheime regels die daarbij horen. Zo vindt Zachthart, uhhhhh ik bedoel Zwarthart het echt een probleem om mensen te vermoorden en doet dit ook liever niet tijdens zijn evil acties. Nimona daarentegen heeft daar geen problemen mee en hakt de ene naar de andere in de pan. Hard zou je zeggen? Zeker weten, maar toch is het hilarisch, zeker met de nuchtere en humoristische draai die Nimona er aan geeft.

4 half Ster

1 Comment

  • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) september 1, 2016 at 08:54

    Nimona is zooooooooo leuk! 😀

  • Leave a Reply

    Back to top