Het zomerhuis – Ann Brashares

Posted on mei 8, 2018 in Contemporary/ De Fontein/ Leeservaring/ Young Adult

Ik vind de films van The Sisterhood of the Traveling Pants erg tof en was daarom erg benieuwd naar Het zomerhuis, het nieuwste boek Ann Brashares, de auteur van de boeken over The Sisterhood of the Traveling Pants.

Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie.
Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?

Drama in een familie, dat is een thema waar ik veel van houd in boeken. Zeker met de zomer op komst dacht ik echt dat ik ook van Het zomerhuis zou houden. Maar helaas mocht dat niet zo zijn.
Allereerst stoorde ik mij enorm aan de schrijfstijl. Er waren zoveel mensen in die familie, die wel met de één een bloedband deelden, maar niet met de ander… er was te veel verwarring. Dat zou niet zo erg zijn, als de schrijfstijl prima was. Maar er waren te veel oogpunten omdat kennelijk alle personages hun kant van het verhaal moesten vertellen. Persoonlijk vond ik geen enkel verhaal/oogpunt een toevoeging hebben, want ik vond ook het verhaal prut.

Goed het verhaal. Ik zat echt vanaf het begin te hopen op het drama dat beloofd werd als de twee families samen zouden komen. MAAR DAT GEBEURDE PAS OP HET EINDE! Dat viel zo ontzettend tegen. Daarnaast vond ik sommige personages ook best rasistisch. Er werden hele vreemde opmerkingen gemaakt, waarbij de ene helft van de familie enorm egocentrisch en verwend overkwam en de andere kan te hippieachtig. Niets mis mee, natuurlijk. Maar ik had totaal geen feeling met de personages. Door hun vreemde opmerkingen dacht ik constant: ‘What the fuck lees ik?!’.
Toen ik eenmaal had besloten dat het boek niets voor mij zou zijn, vindt er zo’n twist in het verhaal plaats dat ik echt met tegenzin de laatste bladzijden had gelezen. ALSOF DE PERSONAGES DOOR HET DRAMA OPEENS VAN KARAKTER VERANDEREN?! Sorry voor alle capslock, maar ik had zoveel frustratie na het lezen van Het zomerhuis en nu ik deze recensie typ voel ik diezelfde frustratie weer.

Ik baal er echt van dat Het zomerhuis niets voor mij was, want ik had graag verliefd willen worden op de boeken van Ann Brashares, zoals vele deden bij The Sisterhood of the Traveling Pants boeken. Ik denk niet dat ik nog iets van haar wil lezen, na deze mega tegenvaller. ★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top