Ga voor mij (Wait for me #2) – J. Lynn

Posted on maart 28, 2015 in Leeservaring/ New Adult

Ik kreeg een poosje geleden of ik mee wilde doen met de Blogtournee van Ga voor mij, een nieuw new adult boek van J. Lynn. Natuurlijk wilde ik dat en vandaag is het mijn beurt om een recensie online te zetten.

Hij gaat voor mij, hij gaat niet voor mij… De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

Ga voor mijHoewel dit een tweede deel in een serie is, hoef je niet perse het eerste deel, Wacht op mij,  te lezen. In Ga voor mij is de hoofdpersoon Tess, het kleine zusje van Cam. Ik heb Wacht op mij niet gelezen en merkte daar niet heel veel van. Het begin was voor mij wat warrig, omdat ik niet wist van de verhoudingen tussen Tess en Jase waren. Ik weet niet of dat te maken had met het verhaal, aangezien je meteen in het drama zit, of dat er misschien iets in het vorige deel al speelde. Hierdoor moet ik erg aan Tess wennen. Ze kwam voor mij over als een Jase verslaafde. Zij was vanaf het begin enorm (seksueel) aangetrokken tot Jase, terwijl hij eigenlijk meer afstand wilde bewaren. Ik begreep zijn vreemde houding niet, tot ik achter zijn geheim kwam.

Ga voor mij 1Wat mij aanspreekt van new adult boeken is dat het échte problemen zijn. Vaak ook heftige problemen, wat ook zeker terug komt in Ga voor mij. Voor het eerst las ik zo iets heftigs in een boek en ik moet zeggen dat ik er ook even van slag door was. De manier waarom J. Lynn de personages en de gebeurtenissen beschreven heeft, is eng en magisch tegelijk, het voelt bijna iemand die dichtbij je staat al die dingen heeft meegemaakt. Ik ben verliefd geworden op Tess én Jase, maar ook op de boeken van J. Lynn. IJskoud vond ik wel leuk, maar Ga voor mij heeft echt alle verwachtingen overtroffen. Ik ga ook zeker Wacht op mij lezen!

Ik vond deze blogtour echt super top! Niet alleen omdat ik heel erg uit keek naar Ga voor mij (en het na het lezen een mooi boek vond), maar ook omdat ik van de uitgever een gesigneerde boekenlegger erbij kreeg. Als het goed is, staat er ‘Enjoy! J…’ Ik kijk erg uit naar het volgende (Nederlandse) boek van J. Lynn, waar het vooral over Calla, de vriendin van Tess, gaat. De serie gaat nog verder dan drie boeken, aangezien er al zes boeken in het Engels zijn. In al deze boeken staan weer andere hoofdpersonen in de spotlights, wat ik een geweldig idee vind. Zo kan je toch nog een beetje over jouw favoriete koppels terug lezen.

4 Ster

6 Comments

 • Reply Ellis maart 28, 2015 at 18:55

  WHoehoee, een gesigneerde boekenlegger xD

 • Reply Lilian maart 28, 2015 at 22:28

  Oh, ik had echt nog niet door dat er ‘enjoy’ op die boerenleven staat, haha :p Ik vond Ga voor mij echt heel leuk <3

  • Reply Lilian maart 28, 2015 at 22:28

   Eh ja, boekenlegger dus.

 • Reply Danielle maart 28, 2015 at 23:34

  Hoi Esmee,

  Wou even laten weten dat je dan dus echt wacht op mij moet lezen…ik vond ga voor mij ook geel leuk, maar wacht op mij is een echte topper….

  Veel succes nog met je blog….

 • Reply Madelon maart 30, 2015 at 14:14

  Leuke recensie! Ik wacht nog op mijn exemplaar van dit boek, maar ben er echt enorm benieuwd naar. Wacht op mij vond ik namelijk echt geweldig (dus die moet je echt gaan lezen!). Al kan ik me niet herinneren dat er wat over Tess en Jase staat in Wacht op mij. Ik wist namelijk niet eens dat Tess de zus van Cam was, haha. Ik vroeg me al af waarom het het ‘vervolg’ was aangezien het over nieuwe personen gaat, maar nu snap ik de link!

  • Reply Danielle maart 31, 2015 at 19:43

   Ze komen heel luchtig voor in wacht op mij ….jase bij het feest waar ze van weggaat en tess als ze bij hem thuis thanksgiving viert….daar hebben ze het ook over dat tess mishandeld werd door der ex-vriend….dus ze komen zeker wel voor in het eerste boek…

  Leave a Reply

  Back to top