Blossom Books’ Bullet Journal avonturen

Posted on oktober 11, 2016 in Lijstje/ Persoonlijk

De nieuwe notitieboekjes zijn tof, maar met de roze versie ‘Get Shit Done’ is iets bijzonders. Deze is namelijk een Bullet Journal en mede dankzij de lichte, roze stipjes, kan je zelf aan de slag om een toffe planner te maken.journal-1

Ik begin altijd mijn pagina met een potlood, zodat ik eventueel iets opnieuw kan schrijven of veranderen. Iedere maand zorg ik dat de bovenstaande punten terug komen, omdat ik het voor mijzelf handig vind om de boeken die ik wil lezen, heb gelezen en nieuw aan mijn collectie toevoeg, op één pagina te hebben. Lijstjes zijn echt mijn ding en nu heb ik al deze punten op één pagina, heel overzichtelijk.
Voor de maand december heb ik ook het kopje ‘Series kijken’ toegevoegd, omdat ik dit eerst deed met een tracklijst.
journal-5Ik merkte dus at deze tracklist niet voor mij werkte, dus ik besloot deze voor de maanden november en december weg te laten. Het was wel handig om bij te houden welke afleveringen van een serie heb gezien, dus dat gedeelte wilde ik wel voor de volgende maanden gebruiken.

journal-2Ik maak ook iedere maand een overzicht van die maand. Daar schrijf ik in de vakjes belangrijke afspraken en verjaardagen, om met één blik alles voor die maand te zien. Zoals je op de foto ziet, ben ik nog niet helemaal klaar met deze maand, maar dat hoeft ook nog niet, want het is tenslotte nog maar november.

journal-4Mijn agenda was eerst mijn tablet en later mijn telefoon, maar omdat ik niet altijd de één bij mij had, liepen sommige afspraken in elkaar over. Mijn roze Bullet Journal neem ik overal mee naar toe, dus ik besloot dat ik daar een agenda van wilde maken. Nadat ik het maandoverzicht en alle vaste pagina’s zoals ’to be read’ en ‘gelezen’ heb gemaakt, maakt ik op twee bladzijde’s een weekagenda. Er is genoeg ruimte voor mijn afspraken en bij notes schrijf ik bloggerelateerde dingen, zoals recensies en artikelen die ik in de week moet typen.

journal-3

Ik heb nu al zes boeken op de ‘Celebrate Books boekenkast kaart’ ingekleurd en merkte dat dit mij echt motiveerde om niet eindeloos boeken te herlezen. Daarnaast wilde ik ook overzicht krijgen hoeveel (ja, dat zijn er veel) ongelezen boeken ik heb.

journalHoe heerlijk is het om uit te kijken naar boeken! Door een beetje bij te houden welke boeken de komende maanden uit komen, heb ik een lijstje gemaakt. Het hartje kleur ik als ik het boek heb gekocht of gekregen. Oorspronkelijk was het ook het idee om te boeken op volgorde van publicatie datum te schrijven, maar dat liep een beetje in elkaar over en daarbij klopt Bol ook niet altijd. Er zijn nog maar drie maanden in 2016, dus het maakt ook niet heel veel uit.

Wat ik wel echt een nadeel vond, was dat bij allebei de boekjes het witte touwtje eruit is gevallen. Dit zou erg handig zijn voor mijn agenda gedeelte, omdat ik niet door heel het boekje hoefde geen te bladeren om de juiste pagina te vinden. Het touwtje zat niet goed in het boekje vastgemaakt en nu moet ik zelf gaan knutselen en met lijm in de weer om het touwtje weer vast te maken. Heel gedoe, dus ik laat het dan maar zo.

Get Shit Done helpt mij enorm om echt shit done te krijgen en heeft ook iets rustgevend. Ik vind het heerlijk om met potlood en pen aan de slag te gaan om een persoonlijke agenda te maken.
Tips of andere linkjes naar Bullet Journal shenanigans ontvang ik graag voor inspiratie!

6 Comments

 • Reply Story addict oktober 11, 2016 at 07:04

  Wauw, ik dacht eerst even dat je die boekjes zo standaard had gekocht: strakke handlettering 😀 ik gebruik zelf eigenlijk alleen een agenda voor het werk, gewoon in Outlook op mn laptop en telefoon. Voor het lezen wilde ik misschien het leesdagboek van BB kopen. Of zelf een soort van bujo maken zoals jij (hoewel mijn handlettering nauwelijks handlettering genoemd kan worden :))

 • Reply Inge oktober 11, 2016 at 08:52

  Wat leuk hoe je zo lekker bezig bent met al die pagina’s zo mooi in te richten! Ik heb zelf niet zo’n mooi handschrift denk ik om die bullet journal zo mooi mogelijk in te richten. Ik ben daarom echt super blij met mijn Happy Planner. Daar hoef ik niet zelf nog wat in te tekenen, en het ziet er ook super leuk uit! Verder wil ik graag Het Boekendagboek van Blossom Books om mijn aantekeningen van boeken bij te houden. En die is ook een beetje in stijl van zo’n bullet journal natuurlijk 🙂

 • Reply Madelon oktober 11, 2016 at 10:38

  Ik vind het er altijd zo vet uitzien! Ik denk alleen dat het niet echt iets is voor mij. Ik zou het een maand volhouden en dan zou het boekje liggen te verstoffen, haha.

 • Reply Maud oktober 11, 2016 at 15:39

  Wat leuk! Ik had zelf een bullet journal, maar ik was niet zo goed in het bijhouden. Als ik dit zie wil ik het misschien toch wel weer proberen 🙂

 • Reply Emmy oktober 14, 2016 at 17:59

  Die van jou is echt zoooooo mooi. Vooral die TBR pagina.

 • Reply Lieke oktober 17, 2016 at 11:19

  Aaah, het ziet er zo tof uit! Goed bezuuug 😀 Vooral de ongelezen boeken spread is tof <3

 • Leave a Reply

  Back to top